PREDSTAVLJANJE KNJIGE

"BIJELO NA CRNO" Hrvoja Klasića u Rojcu

| Autor: Zoran ANGELESKI
Hrvoje Klasić

Hrvoje Klasić


Knjiga kolumni "Bijelo na crno" povjesničara Hrvoja Klasića, u kojoj autor kritizira lažni nacionalizam, ustaje protiv ponavljanja fašizma i uočava kvalitetne pojave u hrvatskome društvu, predstavit će se večeras, s početkom u 19 sati, u Dnevnom boravku Rojca. Uz autora, na promociji će govoriti mirovni aktivist Goran Božičević, pisac i novinar Glasa Istre Bojan Žižović te povjesničar Vedran Stanić.

Ovaj povjesničar i predavač suvremene povijesti na Odsjeku za povijest zagrebačkog Filozofskoga fakulteta objavljuje kolumne u tjednom ritmu na portalu Net.hr, a u tim kratkim esejima podsjeća javnost na važnost dijaloga i međusobnoga uvažavanja, pišući protiv sprege politike i kriminala, obnavljanja fašističko-nacističkog svjetonazora, opstrukcije demokracije i lažiranja povijesnih činjenica. Autor hvaljenoga djela "Jugoslavija i svijet 1968.", kao i knjige i dokumentarne serije o Hrvatskom proljeću u ovim svojim kolumnama piše o obljetnici pada Vukovara, migrantima, položaju Hrvatske u okviru Jugoslavije, Titu i Tuđmanu, hrvatsko-srpskim odnosima…

Hrvoje Klasić rođen je 1972. u Sisku. Diplomirao je, a zatim magistrirao i doktorirao na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Od 1995. zaposlen je kao profesor povijesti na sisačkoj gimnaziji, a od 2003. na zagrebačkom Filozofskom fakultetu. Predstavljanje knjige "Bijelo na crno" organiziraju Naklada Ljevak i Savez udruga Rojca.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater