Stoja i matematički ispala iz Prve lige

Košarkaši pulskog prvoligaša poraženi od Omiša i sljedeće sezone igrat će u nižem rangu

| Autor: Roberto Car
Sandro Kordiš (Arhiva Glasa Istre)

Sandro Kordiš (Arhiva Glasa Istre)


STOJA - OMIŠ ČT  76 - 88

Susret 23. kola Prve lige košarkaša: Stoja - Omiš Čagalj Tours 76:88 (21:22, 20:17, 18:21, 17:28). Dvorana SŠ Stoja. Gledatelja: 100. Suci: Ivan Šverko, Daniel Koraca, Zoran Žagar.

STOJA: Dasko 9, Gustovarac 12, Hortman 14, Travica 7, Kordiš 20, Cetina, Orihovac, Mlatac 6, Fabijanić, Ndiaye 8.

OMIŠ ČT: Mirković 12, Rašetina 19, Jović 24, Petrašić 13, Fulgosi 8, Mimica, Bilanović, Macura, Stojanović 12, Polić, Maraš.

Tri poena: Stoja 4-17 (Gustovarac 2), Omiš ČT 13-33 (Rašetina i Jović 4). Skokovi: Stoja 29 (Kordiš 9), Omiš ČT 26 (Rašetina 11).

Košarkaši Stoje novim su, već 20. porazom u 23 ovosezonska susreta, i matematički zaključili prvoligašku epizodu nakon što su u njoj proveli dvije sezone. Ostala je pulska momčad sa Stoje na dnu ljestvice, s pobjedom manje od pretposljednje Podstrane, ali i tri pobjede manje od Crikvenice. Budući da su u oba susreta poraženi od Crikvenice, a kako je do kraja sezone ostalo još tri kola, Puljani više nemaju niti teoretske izglede da mogu izbjeći jedno od posljednja dva mjesta na prvoligaškoj ljestvici koja vode u niži rang, odnosno A2 regionalnu ligu. Samim time je Stoja zaključila dvogodišnji boravak u Prvoj ligi.

U utakmici odigranoj u školskoj dvorani na Stoji trener pulske momčadi Goran Šućurović nije imao na raspolaganju krilnog centra Matiju Maljića, što je bio preveliki hendikep u nastojanjima da eventualnom pobjedom nad Omišanima barem Puljani produže nadu u ostanak.

Parirali su pulski igrači gostima iz Omiša do posljednje četvrtine utakmice, ali poraz nisu uspjeli izbjeći. U prvom su poluvremenu dobrim nastupom pulski igrači izborili prednost od dva poena (41:39), košem kapetana Nina Daska sedam sekundi prije odlaska momčadi na odmor.

Niti treća dionica utakmice nije odavala krajnji epilog jer nakon izjednačene igre tricom Jovića poveli su Omišani 60:55 na minutu i 41 sekundu prije kraja treće četvrtine. No, onda je Gustovarac sa četiri poena smanjio zaostatak na poen razlike (59:60) i s tim se rezultatom ušlo u posljednjih deset minuta susreta. Pulska momčad se držala još minutu u posljednjoj dionicu domaćeg susreta, a onda su gosti, pri rezultatu 63:65, plasirali seriju 9-0 i stečenu su prednost potom mirno održali do samog kraja utakmice. U pulskim redovima najbolji je bio Sandro Kordiš s 20 poena i 9 skokova, dok je Hortman dodao 14 poena, a Gustovarac 12 poena.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini