OVO JE KRUNA RADA

Košarkaški klub Stoja ispisao je najljepše stranice povijesti. Izborio je prvoligaško natjecanje. VLADIMIR KOROŠEC: NAŠA NAJVEĆA PRIČA JE ŠTO JE OVO MOMČAD DOMAĆIH IGRAČA

Ne želimo pogriješiti i dozvoliti da se promijeni cijela momčad te dovede puno igrača. Naša priča su domaći dečki, za koje smatram da imaju dostatnu kvalitetu za prvoligaško društvo. Naravno da je potrebno momčad pojačati, ali ciljanim igračima za pozicije koje smo, eventualno, deficitarni. No takva pojačanja sa strane trebaju biti puno-puno bolji igrači od naših jer nećemo dozvoliti igračima iste kvalitete da uzimaju mjesta domaćim dečkima, poručuje trener Stoje

| Autor: Goran Rojnić
Vladimir Korošec (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

Vladimir Korošec (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Nakon sjajnog rada u omladinskim kategorijama, na kojima je posljednjih godina baziran smisao kluba, seniorski pogon košarkaša Stoje stavio je završnu točku na rad kompletnog kluba. Plasmanom u Prvu ligu, izborenom na kvalifikacijskom turniru pet momčadi u Đakovu, klub iz pulskog kvarta ostvario je uspjeh vrijedan pažnje, oplodivši treća i četvrta mjesta na završnicama omladinskih kategorija. Momčad trenera Vladimira Korošeca bila je prava kad je to bilo najpotrebnije. Nakon završnice drugoligaškog prvenstva i slavlja u gradskom derbiju, u Đakovu su se izdigli iz pepela i poput Feniksa zasjali u finišu kvalifikacija.

- Ovo je kruna rada Košarkaškog kluba Stoja. Rudarski se posao radi u mlađim kategorijama svih proteklih godina, ali plasman seniora u Prvu ligu definitivno je kruna kluba, rekao bi cijele sezone svih kategorija. Nije moglo bolje, ovo je za nas vrh vrhova, kaže nam u startu trener KK Stoja nakon sjajnog uspjeha pulskog kvartovskog kluba i izborene promocije u drugi razred hrvatske košarke.

Vladimir Korošec (snimio Dejan Štifanić)

(Snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

A nakon početnog dijela kvalifikacijskog turnira pet momčadi u Đakovu malo je tko vjerovao da Puljani mogu do promocije. Otvaranje turnira porazom od zadarske Diadore, pa drugi dan poraz od najvećeg favorita Mladosti (Cedevita II), nije nudilo previše optimizma uoči posljednja dva susreta. Malo je tko vjerovao da Stoja na kraju može do velikog uspjeha. Srećom, vjerovali su odgovorni u klubu, stručni stožer i igrači pulskog kluba.

- Apsolutno sam vjerovao u naš uspjeh i nakon dva početna poraza. U prvom susretu protiv zadarske Diadore sve smo imali u svojim rukama i onda sami sebe pobijedili. Jednostavno smo dali pobjedu Zadranima, koji su u završnim minutama odigrali na svoj "dišpet" te viku i galamu koja nas je poremetila. U drugom susretu, protiv najvećeg favorita i najkvalitetnije momčadi Mladosti, smo se dobro držali prvo poluvrijeme, ali vidjela se potom njihova nadmoć, a i njima je to bila prva utakmica, komentira tijek turnira Korošec.

Uslijedio je dan pauze i čini se da je upravo petak bio presudan trenutak za košarkaše Stoje. Otvorio se "ždrijeb" pobjedom domaćeg Đakova nad Zadranima, u predahu je momčad "skupila glave" i odlučila se baciti za svakom loptom, što je dovelo do plasmana u Prvu ligu.

- Ukazao nam se na slobodan dan tračak nade pobjedom domaćina nad Diadorom. Navečer sam s pomoćnikom Bolkovićem okupio momčad i poručio igračima da priliku treba iskoristiti "sad ili nikad". Poručio sam im da se ovakva prilika ukazuje "jednom u životu" te da nam je Đakovo omogućilo "dar s neba". Priključio nam se i Damir Burić, koji je sam stigao u Đakovo i veoma je bitan za nas jer ima sjajan odnos s igračima. Na sve to su igrači sjajno reagirali, što je i dovelo do našeg uspjeha, otkriva trener Stoje.

Nakon pobjede četvrtog dana, uslijedio je završni meč odluke protiv domaćeg Đakova. No, Puljanima sama pobjeda nije bila dostatna. Trebalo im je slavlje s više od osam poena, a oko dvije minute prije kraja prednost je bila minimalna, par poena.

- Imali smo četiri poena prednosti i na minuti odmora tražio sam od igrača da se smire. Oni koji ne znaju kako je teško "ganjati" razliku mogu samo reći da je to ekstremni stres. No, upravo time što smo se smirili u finišu uspjeli smo ostvariti željeno, završio je đakovačku priču Korošec.

Nakon što prođu dani slavlja i euforije momčad Stoje čeka spremanje za puno zahtjevniji rang natjecanja, stoga se odmah provlači priča o eventualnim pojačanjima.

- Naša najveća priča je ustvari što je ovo momčad domaćih igrača. Osim samih Puljana imamo pojedince koji su već dugi niz godina i praktički su "domaći" te Amerikanca. Upravo zato ne želimo pogriješiti i dozvoliti da se promijeni cijela momčad te dovede puno igrača. Naša priča su domaći dečki, za koje smatram da imaju dostatnu kvalitetu za prvoligaško društvo. Naravno da je potrebno momčad pojačati, ali ciljanim igračima za pozicije koje smo, eventualno, deficitarni. No takva pojačanja sa strane trebaju biti puno, puno bolji igrači od naših jer nećemo dozvoliti igračima iste kvalitete da uzimaju mjesta domaćim dečkima. Tek ako su puno bolji onda su u naš klub dobrodošli, zaključio je trener Stoje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini