KOŠARKA

Stoja je ove sezone pravo osvježenje u pulskom sportu: Prvoligaški ostanak čeka samo matematičku potvrdu

Nismo još matematički osigurali ostanak, ali sad možemo puno rasterećenije igrati. U subotu nam dolazi Mladost, koja je izuzetno mlada i talentirana momčad. Vjerujem da nas očekuje utakmica s dosta intenziteta, posebno jer su oni rezultatski rasterećeni. Stoga očekujem lijepu košarkašku predstavu, rekao je trener Stoje Marko Kovačević

| Autor: Roberto CAR
SVE BOLJI NASTUPI - Trener Marko Kovačević s košarkašima Stoje (Snimio Danilo Memedović)

SVE BOLJI NASTUPI - Trener Marko Kovačević s košarkašima Stoje (Snimio Danilo Memedović)


Košarkaši Stoje su niz od tri uzastopne domaće utakmice otvorili pobjedom protiv Hermes Analitice nakon produžetka. Bio je to susret samo za one s jakim živcima jer su Puljani imali 21 poen prednosti i očekivala se rutinska pobjeda, a onda je uslijedio nevjerojatan preokret. Gosti su "poludjeli" i "sipali" trice kao na treningu. Na koncu je Matija Maljić izborio produžetak, a onda su Marin Đugum i Aleksa Matić odveli pulski brod do desete pobjede sezone.

Rasterećeniji

- Bila je to izuzetno teška utakmice. Poslije tri odlične četvrtine već smo u glavama dobili utakmicu i zbog toga se nismo adaptirali na njihovu zonu, iako napad na zonsku obranu vježbamo na treninzima i s lakoćom je rješavamo, rekao je trener Stoje Marko Kovačević. - Mislim da su tu ulogu odigrali i trema zbog brojne publike i želja za pobjedom. Na kraju smo se sabrali i ostvarili jako bitnu pobjedu, koja nam je praktično riješila ostanak u Prvoj ligi, što nam je bio prioritet uoči sezone.

Ipak, za matematičku potvrdu ostanka trebat će još jedna pulska pobjeda, ili poraz Samobora. Naime, uoči zadnjih pet kola Lige za ostanak Stoja ima deset, a Samobor pet pobjeda. Prva prilika za to bit će sutra, u 19 sati, kad će na Stoji gostovati zagrebačka Mladost. Stoja je dobila prve dvije, a Mladost treću međusobnu utakmicu.

- Nismo još matematički osigurali ostanak, ali sad možemo puno rasterećenije igrati. Mladost je izuzetno mlada i talentirana momčad dobro vođena od kolege Matova. Vjerujem da nas očekuje utakmica s dosta intenziteta, posebno jer su oni rezultatski rasterećeni. Stoga očekujem lijepu košarkašku predstavu. Pozivam još jednom naše navijače da nas dođu podržati, dodao je trener Stoje.

Velika podrška

Upravo je veliki broj navijača u dvorani na Stoji pravo osvježenje. Očito se pulska publika zaželjela dobre košarke. A postoji i dodatan razlog.

- Izuzetno je lijepa ta veza između igrača i publike. Oni dolaze gledati i bodriti svoje sugrađane, koji su glavnina u rosteru, a posebno budući da imamo kadete i juniore u prvoj momčadi. Njima i treba velika podrška s tribina i zato svaka čast publici, ali i našoj upravi koja odlično surađuje s medijima, zaključio je trener Kovačević.

Maljić je ozbiljno pojačanje

Uoči starta Lige za ostanak Stoji se priključio krilni centar Matija Maljić, bivši igrač koji je bio na studiju u Zagrebu. Nakon par utakmica prilagodbe, protiv Hermesa je pokazao ono što se u Puli dobro znalo.

- Maljić nam je ozbiljno pojačanje. Vrlo je koncentriran i posvećen košarci. Prednost je što poznaje naše igrače i igra na poziciji koja nam je bila deficitarna. Ujedno sjajno brani, i na vanjskim, i na unutarnjim pozicijama. Prezadovoljni smo kako se uklopio. Sjajan dečko i sjajan košarkaš, rekao je trener Stoje.

Juniori izborili poluzavršnicu prvenstva Hrvatske

Juniori Stoje napravili su još jedan sjajan rezultat plasmanom na poluzavršni turnir prvenstva Hrvatske, koji će se održati od 5. do 7. svibnja u četiri različita grada. Nakon osvajanja prvog mjesta u Županijskoj ligi, momčad Stoje kvalificirala se u polufinale Međužupanijske lige gdje je nadvisila Crikvenicu (94:76) i postala sudionikom finalne utakmice koja obje momčadi vodi na poluzavršnicu prvenstva Hrvatske. Finalni susret protiv Kvarnera 2010, koji odlučuje o startnim pozicijama te rasporedu grupa, odigrat će se u četvrtak, 27. travnja, na neutralnom terenu u Pazinu, s početkom u 20.30 sati.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini