Bivša hrvatska reprezentativka odlično otvorila svoju treću epizodu u Puli

Lana Pačkovski: Sviđa mi se opuštena atmosfera

| Autor: Ivica Cerovac
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Prije točno deset godina, Lana Pačkovski je po prvi put zaigrala košarku za klub iz najvećeg istarskog grada, koji se tada zvao Rockwool Pula. Zadržala se u njegovim redovima dvije godine tijekom kojih je u prvenstvu ubacila 694 poena, a onda je uslijedio rastanak do sezone 2017/2018, kad se u zimskoj stanci vratila u Pulu. Klub je u međuvremenu promijenio ime u Pula Črnja Tours, no Pačkovski svoje navike nije mijenjale te su 212 poena što ih je postigla u nastavku sezone bili dovoljni da se okiti priznanjem za MVP-ja prvenstva.

Klapa

Na ljeto je uslijedio odlazak u Italiju gdje je provela četiri godine, potom je jednu sezonu branila boje zagrebačke Trešnjevke 2009, a onda se još jednom odlučila vratiti pod trenersku palicu Ivana Đukića. Ako se po jutru dan poznaje, pokazao se to kao dobar potez, jer je u dva odrađena kola svoje treće pulske epizode pod trećim klupskim imenom, Pula-Orca Grupa, Pačkovski iskombinirala 60 poena, 13 skokova i 15 asistencija te zasjela na čelo poretka u lovu na novi naslov MVP-ja hrvatskog prvenstva.

- Krajem prošle sezone dogovorila sam s trenerom Đukićem novu suradnju. Odgovarali su mi uvjeti koje mi je ponudio, a u Puli sam kao doma, to već svi znaju i nije me trebalo puno nagovarati na povratak. Sviđa mi se njegov način rada i opuštena atmosfera koja vlada u Puli, zadovoljna sam vremenom koje sam ovdje provela, a i sada mogu reći kako mi je odlično - nije krila Lana Pačkovski, koja je u kolovozu napunila 29 godina. - Odradila sam kompletne pripreme u rujnu i premda su me u klubu dočekale nove cure, sve su me odlično prihvatile te sam se lako uklopila. Baš smo dobra klapa, no malo mi je žao što nema Ivane Pešut u ekipi. Veselila sam se da ćemo ponovno zajedno zaigrati, ali s druge strane drago mi je da čeka dijete i baš sam sretna radi nje. Shodno trenutačnoj situaciji, nema mi druge nego ostati još jednu sezonu u Puli, da pričekam njen povratak na parket.

Da je Pačkovski zadovoljna u Puli ne potvrđuju samo njezine brojke, već i govor tijela koji pokazuje kako uživa u košarci i svakom trenutku provedenom na parketu.

- Puno mi znači činjenica da mi je trener dao potpunu slobodu u igri, jer to znači da mi vjeruje i u takvoj situaciji mogu dati najviše od sebe. Svi koji me poznaju, znaju da ne razmišljam isključivo o tome kako zabiti koš. Povući ću kada trebam, to mi nikad nije bio i neće biti problem, ali volim ja i skočiti i dodati, a definitivno uvijek najviše gledam na to da cijela ekipa bude zadovoljna dok ja igram - istaknula je Pačkovski. - Sve od reda smo pozitivne, uživamo u igri i drago mi je zbog toga, jer je to u konačnici i najbitnije u svemu ovome. Ostalo će doći s vremenom, a kad se kompletiramo i u potpunosti uigramo, dobit ćemo realniju sliku naših mogućnosti. U prvom kolu protiv splitskog KAŽL-a stvarno smo bile "kratke" u rotaciji i to se osjetilo, pred drugo u kojem smo igrale protiv Zagreba priključila nam se Miše, a sljedeći tjedan očekujemo da nam iz Uzbekistana stigne Salavatova i tad ćemo već imati "pristojnu" ekipu.

Svoju prvu pulsku sezonu Pačkovski pamti po izborenom polufinalu doigravanja za naslov prvaka, u kojem se previsokom preprekom pokazao zagrebački Medveščak. Sličan doseg željela bi ostvariti i ove sezone.

Pozitiva

- Voljela bih kad bismo uspjele ući u "top četiri" u oba domaća natjecanja, prvenstvu i kupu. Bit će to jako teško ostvariti, jer su se i druge ekipe dosta pojačale, ali mislim da možemo konkurirati svima. Miše se vratila iz Amerike, odradila par treninga pred utakmicu sa Zagrebom i pokazala da će nam sigurno biti od pomoći. Ako se i Salavatova pokaže kao pojačanje, pa nam se u zimskoj stanci priključi Premasunac, sigurno bi nam šanse poprilično porasle - ustvrdila je organizatorica igre Puljanki, koje će u trećem kolu ugostiti Brod na Savi. - Brođanke su se tijekom ljetne stanke pojačale s dvije igračice iz Amerike i jednom iz Srbije, poput nas imaju na startu sezone pobjedu i poraz te nas čeka teška i neizvjesna utakmica. Ono što prvenstveno očekujem je da damo sve od sebe, da budemo pozitivne i zabavimo se na terenu, a naravno da se i nadam da ćemo stići do nova dva boda.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini