ulaganja u biciklizam

FOTO / Valamar predstavio ulaganja u rabački Bike Centar, Bike Park i odmorište na 474 metara nadmorske visine

| Autor: Branko BIOČIĆ


Valamar je zaokružio investiciju u biciklističku infrastrukturu u Rapcu gdje je od 2017. godine sagradio jedan od vodećih biciklističkih centara u Hrvatskoj sa 30 kilometara biciklističkih staza. Otvoren je i Bike Centar i Bike Park Rabac, a ovih dana i odmorište za bicikliste i ljubitelje prirode na vrhu Standar na visini od 474 metra nadmorske visine iznad Ripende.

Sa vidikovca puca pogled na Kvarnerski zaljev, Osor, unutrašnjost Istre, Ćićariju, Brijune, Učku pa sve do Velebita, Gorskog Kotara i vrha Nanos u Sloveniji.

O tim su postignućima na predstavljaju ove Valamarove investicije u Rabačkom hotelu Maro u Girandelli resortu govorili su predstavnici Valamara, Grada Labina, TZ Labin i Hrvatskih šuma. Valamar je do sada u Bike Center Rabac i prateće sadržaje uložio više od 750 tisuća eura, od čega u ulaganje uređenja biciklističkih staza prelazi 400 tisuća eura, sve sukladno strategiji Valamara i TZ Labin Rabac za unaprjeđenje outdoor lifestyle turističke ponude.

- Drago nam je što smo za sve naše sugrađane - bicikliste, šetače, planinare te obitelji, realizirali dodatni sadržaj kroz vidikovac i vjerujem kako smo ovime na najljepši način zaokružili ulaganje u biciklističku infrastrukturu na području Rapca. Hvala Hrvatskim šumama i TZ Labin-Rabac jer je u zajedničkoj suradnji s njima ovaj lijepi projekt i ostvaren, rekao je Sandi Sinožić, direktor destinacije Rabac u Valamaru.

Rabac je prepoznat kao vodeće odredište za ljubitelje biciklizma s ukupno 200 kilometara biciklističkih staza na području Labinštine, unutar kojih se nalazi Bike Park Rabac. Biciklističke staze Bike Parka pogodne su za profesionalne bicikliste kao i za početnike, te su staze podijeljene ovisno o zahtjevnosti i težini. Također, na raspolaganju su i staze prilagođene obiteljima i djeci.

Uređenje odmorišta za bicikliste i ljubitelje outdoor aktivnosti na vidikovcu dodatno obogaćuje ponudu Parka, te pruža priliku za odmor i fotografiranje prekrasnog krajolika.

- Izuzetno nam je drago što se nastavilo uređenje biciklističke infrastrukture, te smo kroz navedeni punkt dobili dodatni sadržaj na području naše destinacije. Turistička zajednica grada Labina kroz organizaciju šetnji i vođenih biciklističkih tura nastoji približiti lokalnom stanovništvu, ali i gostima, staze koje se nalaze na našem području.

Cilj je promovirati Labin i Rabac kao atraktivnu outdoor destinaciju. Zahvaljujemo se Valamaru na inicijativi i zajedničkoj suradnji, istaknula je Astrid Glavičić, direktorica TZ Labin-Rabac. Valamar je izgradnjom biciklističkog centra Rabac gostima i lokalnoj zajednici omogućio jedinstveni centar koji nudi usluge i sadržaje za sve vrste biciklista, kojima su na raspolaganju bike stručnjaci, profesionalni popravak svih vrsta bicikla, usluga prijevoza i najma visokokvalitetnih mehaničkih, električnih, MTB, cestovnih i trekking bicikala, te vođene ture.

Razvoj destinacije Rabac jedna je od strateških inicijativa Valamara, a kroz uključenost i podršku lokalne zajednice Valamar aktivno sudjeluje i doprinosi kvaliteti života lokalnih zajednica.

- Cijeli ovaj projekt predstavlja jedinstveni primjer dobre prakse te izvrsne suradnje privatnog sektora, javnog sektora i lokalne zajednice, u zajedničkom cilju održivog razvoja i očuvanja najvrjednijeg resursa, a to je prekrasna priroda po kojoj je ovaj dio Istre poznat.

Želim pozvati sve naše sugrađane da prošetaju ili se upute biciklom do vrha Standar, gdje se nalazi odmorište, što je ujedno i jedini način dolaska do ovog kutka netaknute prirode. Svi biciklistički sadržaji, staze i odmorište, otvoreni su svim sugrađanima i posjetiteljima naše Labinštine, a najbolji način je da se u to osobno uvjerite i doživite očuvanost prirodnih ljepota koje želimo sačuvati za generacije koje dolaze, zaključio je gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić.

Zadovoljan suradnjom bio je i Boris Černeha iz Hrvatskih šuma koji je istaknuo da su u suradnji sa Valamarom uspjeli pomiriti brigu za upravljanjem i održivi razvoj hrvatskih šuma s turizmom.

Kako su istaknuli predstavnici Valamara Sandi Sinožić i Deana Stipanović, kao najveći investitor u turizmu u Hrvatskoj, Valamar poseban fokus stavlja na ulaganja u turističku infrastrukturu, biciklističke staze, igrališta i plaže, različita kulturna i sportska destinacijska događanja te društveno odgovorne inicijative, kao i projekte usmjerene zaštiti okoliša i energetskoj učinkovitosti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini