PULA

Sanacija fontane na Danteovom trgu


Fontana na Danteovom trgu ograđena je i uskoro će na njoj krenuti radovi. U prvoj fazi radit će se na detaljnom čišćenju kamenih i betonskih elemenata fontane uporabom profesionalnih sredstava za čišćenje i uklanjanje kamenca. Potom će se pristupiti fugiranju i premazivanju temeljnim premazom s ciljem sprečavanja zadržavanja nečistoća te lakšeg čišćenja kod održavanja, doznajemo iz Grada Pule.

Nakon što se uklone sve nečistoće unutar bazena fontane, brušenjem će se doći do čiste podloge koja će se završno premazati fleksibilnim hidroizolacijskim premazom u plavoj nijansi koji će onemogućiti gubitak vode kroz eventualne mikropukotine na fontani. Radovi će trajati desetak radnih dana, ovisno o vremenskim uvjetima, a ukupna vrijednost radova iznosi 50 tisuća kuna. Radovi su ugovoreni od strane trgovačkog društva Herculanea d.o.o.

Danas je bilo zaleđeno oko fontane na tržnici jer je puhao vjetar i voda je prskala okolo fontane te se zaledila, pa je iz sigurnosnih razloga postavljena ograda kako se ne bi netko poskliznuo. (B. P.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini