HRVATSKE CESTE ULAŽU PET MILIJUNA KUNA

Rotor na skretanju za Zračnu luku gotov do konca ožujka


Hrvatske ceste koncem lanjskog listopada počele su rekonstrukciju raskrižja državnih cesta DC66 i DC401 prema Zračnoj luci Pula. Na tom mjestu, radi veće sigurnosti, gradi se rotor promjera 25 metara, a riječ je o projektu vrijednom 4,9 milijuna kuna koji izvodi GP Krk. Nadzor je povjeren pazinskoj tvrtki Učka konzalting, što će koštati dodatnih 280,8 tisuća kuna. Iz Hrvatskih cesta napominju da je cilj povećati sigurnost odvijanja prometa na tom križanju.

- Postojeće raskršće izvedeno je kao spoj sporedne ceste na glavnu u zavoju. Na križanju je postojeća sporedna cesta imala dva priključka na glavnu cestu, prije i poslije zavoja. Postojeća tlocrtna situacija uvjetuje velik broj potencijalnih konfliktnih točaka između različitih prometnih tokova. U sklopu projekta izgradit će se i zatvoreni sustav oborinske odvodnje, kao i nova javna rasvjeta, objašnjavaju iz Hrvatskih cesta. Izmještena je i zaštićena telekomunikacijska infrastruktura - optički i bakreni kabeli. Instalacije EKI postavljaju se iz pravca Pule prema Labinu i Zračnoj luci, a trenutno se izvode zemljani radovi, oborinska odvodnja te postavlja nova javna rasvjeta.

Ližnjanski načelnik Marko Ravnić kaže da će se izgradnjom rotora, uz postavljanje oborinskog kolektora, poboljšati prometna povezanost sa Zračnom lukom i naseljima s područja ližnjanske općine. Radovi bi trebali biti završeni do konca ožujka. (M. V. I.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum