ZAJEDNIČKI INTERESI

PREDSTAVLJANJE U ZÜRICHU Grad Poreč potpisat će povelju o prijateljstvu sa švicarskim Locarnom. Surađivat će na nekoliko polja

| Autor: Portal Glas Istre
Delegacije Poreča i Locarna u Zürichu

Delegacije Poreča i Locarna u Zürichu


U organizaciji Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Švicarskoj konfederaciji, u Zürichu je održano predstavljanje predsjedanja Hrvatske Vijećem Europske unije. Gospodarski forum, sastanci s predstavnicima turističkih agencija, predsjednicima kantona i gradonačelnicima, izložba fotografija, kulturni program i sajam hrvatskih proizvoda samo su neke od aktivnosti održane tijekom predstavljanja Hrvatske u najvećem švicarskom gradu.

Priliku za svoju promociju dobio je i Grad Poreč, a predstavljeni su i proizvodi nekih od lokalnih proizvođača-potencijalnih izvoznika koje je konzulat organizirao. Poreča je prezentirao vina Agrolaguna.

Osim što je direktor TZ-a Poreč Nenad Velenik turoperatorima predstavio destinaciju, gradonačelnik Poreča Loris Peršurić susreo se s gradonačelnikom švicarskog grada Locarno…Uz predstavljanje destinacije, gradonačelnik Poreča Loris Peršurić susreo se s gradonačelnikom švicarskog grada Locarno, smještenog u talijanskom kantonu Ticino. Gradonačelnik Alain Scherrer naglasio je želju Locarna da s Porečom sklopi službenu suradnju kroz potpisivanje povelje o prijateljstvu, budući da ova dva grada povezuje mnoštvo sličnosti, poput okrenutosti turizmu i sportu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater