vremenska prognoza za istru

Pred nama je najnestabilniji dan ovog tjedna. Moglo bi biti i tuče, evo kada se vraća sunce

| Autor: Glas Istre, Petar Radovan / Istramet
(Saša Miljević / Pixsell)

(Saša Miljević / Pixsell)


Utorak će većinom biti najnestabilniji, najkišovitiji i najvjetrovitiji dan u ovome tjednu, uz kišu čestu, gdjekad i obilnu, te lokalno olujno nevrijeme i tuču, piše HRT.

Narančasto upozorenje

Narančasto upozorenje – drugi stupanj od moguća tri – za nevrijeme od sredine utorka i u većini središnje Hrvatske, zbog obilnijih pljuskova pogotovo u zapadnijim područjima, a tuče i olujnih udara vjetra u istočnijim. Već od osjetno toplijeg jutra bit će promjenjivo i nestabilno, mjestimice uz kišu i grmljavinu, a na zapadu danju malo svježije. Prema kraju dana zapuhat će jugozapadnjak.

U Dalmaciji promjenjivo oblačno uz sunčana razdoblja, mjestimice pljuskove i grmljavinu te nevere. Puhat će umjereno i jako jugo; more većinom umjereno valovito, a poslijepodne će okrenuti na jugozapadnjak pa sjeverozapadnjak, nakratko moguće i buru. Jutarnja temperatura zraka oko 20 °C, najviša oko 24 °C.

Više sunca

“U iduća tri dana na kopnu postupno sve manje nestabilno, uz rjeđe i slabije izražene pljuskove i grmljavinu te više sunčanog vremena, osobito u petak. U srijedu će puhati umjeren do jak jugozapadnjak, zatim će oslabjeti. Dnevna temperatura bez veće promjene, a ujutro manje toplo, ponegdje uz moguću maglu.

Na Jadranu u srijedu još promjenjivo, mjestimice s kišom, uglavnom u obliku pljuskova s grmljavinom; zatim sunčanije i pljuskovi rjeđi, uglavnom na sjevernom dijelu. Puhat će slab i umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Danju i dalje toplo, a jutarnja temperatura niža.”, prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Istrametova vremenska prognoza za Istru

UTORAK - Pretežno oblačno vrijeme uz čestu kišu, pljuskove i grmljavinu. Lokalno su moguće obilne količine kiše u kraćem vremenskom roku. Puhat će umjereno i jako jugo i jugozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od 15 do 20 °C, dnevne vrijednosti između 18 i 22 °C.

SRIJEDA - Pretežno oblačno, ali i dalje nestabilno vrijeme uz mjestimične pljuskove, naročito u drugom dijelu dana. Puhat će umjeren jugozapadnjak. Jutarnje temperature zraka od 10 do 15 °C, dnevne vrijednosti između 20 i 25 °C.

ČETVRTAK - Djelomice sunčano, ali i nestabilno vrijeme uz lokalne grmljavinske pljuskove, naročito u kopnenom dijelu Istre. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak i jugo. Jutarnje temperature zraka od 12 do 17 °C, dnevne vrijednosti između 20 i 25 °C.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter