GRAD OBJAVIO JAVNI POZIV

POREČANI MOGU DOBITI SUBVENCIJU ZA KUPNJU STANA. Doznajemo koje kriterije je potrebno zadovoljiti

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ
(Mateo SARDELIN)

(Mateo SARDELIN)


Grad Poreč objavio je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za subvencioniranje kupnje stanova na svom području. Zahtjevi sa svom potrebnom priloženom dokumentacijom mogu se početi predavati od danas do 27. ožujka. Riječ je o mjeri kojom Grad Poreč želi pomoći svojim žiteljima u rješavanju stambenog pitanja.

- Kao grad s najboljom kvalitetom života u Hrvatskoj, konstantnim brojem porasta stanovnika i porečkog gospodarstva koji zapošljava veliki broj ljudi i obiteljima osigurava sigurnu egzistenciju, želimo im pružiti mogućnost da ostanu živjeti i raditi u svom gradu. Među prvim smo gradovima u Hrvatskoj koji smo se odlučili na ovakav način subvencioniranja prilikom same kupnje. Potreba je puno i na ovaj smo način najbrže i najefikasnije željeli pomoći građanima, kaže gradonačelnik Loris Peršurić.

Pravo na prijavu za subvencioniranje imaju građani s prebivalištem na području Grada Poreča, a lista prvenstva utvrđuje se na temelju više mjerila - od uvjeta stanovanja, stambenog statusa, vremena prebivanja na području grada, broja članova domaćinstva, životne dobi, broja djece, invaliditeta, statusa branitelja i drugih.

Uvjet je i da stan ili kuću ne posjeduje niti bračni niti izvanbračni partner i drugi članovi domaćinstva, odnosno da u vlasništvu imaju neodgovarajući stan ili kuću, a valja istaknuti i da ovaj gradski natječaj ne isključuje prijavu na državne subvencije.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini