Publikacija ističe raznolikost i ljepotu Istre

TZ Istarske županije ove godine veliki fokus stavlja na talijansko tržište: Ovog mjeseca Istra u fokusu časopisa DOVE Viaggi

| Autor: Milan Pavlović
Presjek ljepota Poluotoka (Foto: Press)

Presjek ljepota Poluotoka (Foto: Press)


Turistička zajednica Istarske županije ove godine veliki fokus stavlja na talijansko tržište te je slijedom toga, uz pomoć PR agencije za Italiju, Vailati & Savarro, s kojom ima dugogodišnju suradnju, dogovorila zajednički projekt s prestižnim izdavačem Cairo Rcs Media u sklopu kojeg je njihov najpoznatiji turistički časopis DOVE Viaggi realizirao veliki vodič koji je cjelovito posvetio Istri.

Ovog mjeseca najpoznatiji talijanski turistički časopis Dove Viaggi izdao je novi prilog i obliku turističkog vodiča pod nazivom "Istria – Viaggio nelle meraviglie della terra Croata" koji je u potpunosti posvećen našem poluotoku. Radi se o monografskom dosjeu s vertikalnom analizom najaktualnijih tema u našoj destinaciji koji su realizirali vrsni novinari koji su Istru posjetili krajem prošle godine (od rujna do studenog), te ih je Ured TZ Istarske županije svakodnevno i intenzivno pratio kako bi uspjeli realizirati što više foto-materijala, prikupiti ideje i informacije od značaja za brojna originalna poglavlja.

(Foto: Press)Atraktivna fotografija Brijuna na naslovnici časopisa (Foto: Press)

Na naslovnici vodiča nalazi se atraktivna fotografija Brijunskog arhipelaga, dok se sadržaj proteže na 196 stranica. Publikacija ističe raznolikost i ljepotu Istre, nudeći čitateljima informacije o morskim destinacijama, plažama s plavom zastavom za čistoću mora, prirodnim ljepotama, biciklističkim stazama, selima, zaštićenim područjima i bio raznolikosti. Istra se opisuje kao poluotok gotovo u obliku srca, s obalom od oko 500 kilometara koja obiluje zaljevima, rtovima, uvalama i liticama, te otocima rasutim "poput konfeta u kristalno čistom moru."

Vodič naglašava da Istra nije samo destinacija za ljubitelje mora, već nudi i netaknutu prirodu, tisućljetna sela, kulturnu i povijesnu baštinu te izvanrednu eno-gastronomsku tradiciju temeljenu na proizvodima poput maslinovog ulja, vina i tartufa. Ističe se i raznolikost pejzaža, od obale do brdovitih područja, planina i vinogradarskih brežuljaka. Također, posebna pažnja posvećena je raznim događanjima tijekom godine, uključujući glazbene festivale, sportske manifestacije, povijesne priredbe i gastronomske festivale. Nije zanemaren ni imperativ održivog turizma u Istri, sa 60 zaštićenih područja povezanih s europskom mrežom Natura 2000, koja promiče očuvanje biološke raznolikosti.

- Suradnja koju smo pokrenuli prije nekoliko godina s PR agencijom za talijansko tržište Vailati & Savarro kako bi učinkovitije i kvalitetnije komunicirali specifičnosti Istre, ali i sve novosti u destinaciji koje su relevantne za talijanske goste, polučila je sjajne rezultate. Naime, pored mnogobrojnih aktivnosti koje odrađujemo s agencijom, uključili smo i cijeli set marketinških aktivnosti kako bi pokrili sve segmente ciljane publike, a najznačajnije je definitivno partnerstvo s najvažnijom izdavačkom kućom u Italiji – Cairo Rcs Media koja publicira glasovitu turističku reviju i vodič DOVE Viaggi, u kojem je Istra sa redakcijom odradila jedan od najvažnijih specijala u posljednjih nekoliko godina. Radi se zaista o izuzetno kvalitetnom, atraktivnom i korisnom materijalu, što potvrđuje velik interes kupaca koja su zabilježila sva prodajna mjesta diljem Italije. Uz navedeno, treba naglasiti i to da je timing za objavu vodiča pomno isplaniran. Ožujak, koji predstavlja period predsezone, je za velik dio Talijana vrijeme kada odlučuju o destinaciji u kojoj će provesti odmor. Radujemo se stoga projektu realiziranom na tom tržištu kojemu je zbog blizine Istra oduvijek bila privlačna. No, nije to jedini razlog jer je poznato da Talijani vole posjećivati Istru zbog ponude koju nudimo, zbog sličnosti u kulturi, gastronomiji, kao i jeziku – što često olakšava komunikaciju i osjećaj povezanosti između turista i domicilnog stanovništva, kazao nam je direktor TZ Istarske županije Denis Ivošević.

(Foto: Press)Dove viaggi (Foto: Press)

Dove Viaggi bio je dostupan u svim talijanskim kioscima od ožujka te se specijal o Istri distribuira na području cijele Italije kao prilog ožujskog izdanja časopisa. Prema povratnim informacijama koje nam je dostavila PR agencija i redovito prati stanje, vodič je ostvario veliki uspjeh izazvavši veliki interes čitatelja, tako da je distribucija istog iznimno uspješna.

Uz pisani vodič dostupan na kioscima, dostupno je i digitalno izdanje na DOVE aplikaciji, te audio verzija na platformi Loquis, koja nudi putopisne priče putem svoje aplikacije.

- Određene količine Turistička zajednica Istarske županije naručila je i za svoje potrebe radi dodatne promocije na tržištima talijanskog govornog područja. Radi se o vrijednoj investiciji koja će, vjerujemo, doprinijeti promociji Istre i Hrvatske na talijanskom tržištu, poručio je Ivošević.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater