SAZNAJEMO

POČELO JE: Jedna od najvećih i najpopularnijih istarskih manifestacija je odgođena zbog koronavirusa

| Autor: Davor ŠIŠOVIĆ

Zbog aktualne opasnosti od širenja koronavirusa odgađa se sajam "S klobasicom u Europu" koji je u Svetom Petru u Šumi trebao biti održan 21. i 22. ožujka, a kao novi termin održavanja sajma određen je 18. i 19. travnja, odnosno prvi vikend nakon Uskrsa.

Ova je obavijest objavljena na službenim web-stranicama Općine Sveti Petar u Šumi, te na Facebook profilu supetarskog načelnika Marija Bratulića. Odluka o odgađanju sajma donijeta je na sjednici organizacijskog odbora ove manifestacije, kada je zaključeno da okupljanje više tisuća ljudi, koliko ih je minulih godina dolazilo na supetarski sajam, iz svih krajeva Hrvatske i iz susjednih država, predstavlja javnozdravstveni rizik.

Odgađanje sajma je isključivo mjera predostrožnosti u skladu s preporukama Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kojom se od rizika želi zaštititi i posjetitelje i izlagače ove manifestacije.

Organizatori međutim ne obustavljaju pripremne aktivnosti za sajam "S klobasicom u Europu", pa će se tako komisijsko ocjenjivanje kobasica održati u planiranom terminu 16. i 17. ožujka. U novom travanjskom terminu sajam se planira održati prema ranijoj koncepciji, odnosno u sajmenoj dvorani, šatoru na mjesnom trgu i vanjskim površinama. Kako promjena termina sajma može utjecati na odaziv izlagača, iz supetarske općinske uprave pozivaju sve izlagače koji su se prijavili za sudjelovanje na ovom sajmu da potvrde svoje sudjelovanje u novom terminu 18. i 19. travnja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum