OŠ VLADIMIRA NAZORA

Od malih nogu: Udruga slijepih organizirala edukacijsku radionicu za vrsarske školarce

| Autor: Slaven BRAJKOVIĆ

U Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Vrsaru za učenike trećeg razreda održana je još jedna u nizu edukacijskih radionica koje provodi Udruga slijepih Istarske županije pod nazivom "Od malih nogu" koja je organizirana u sklopu projekta "Zaštita i unapređenje kvalitete života slijepih osoba u Istarskoj županiji".

Predavanje je održano u tri dijela. U prvom dijelu učenicima trećeg razreda predsjednik Udruge slijepih Istarske županije, Zlatko Kuftić, govorio je o tome kako pristupiti slijepoj osobi. Uslijedila su potom učenička pitanja, nakon kojih su učenici imali priliku upoznati se s pomagalima koje slijepe osobe koriste u svakodnevnom životu, poput bijelog štapa, govorne vage, ali i primjerice šaha te igraćih karata prilagođenih slijepim osobama. Uz predsjednika udruge, radionici je prisustvovala i Olimpija Meden, dopredsjednica udruge te predsjednica porečke podružnice Udruge slijepih Istarske županije.

Dodajmo da je školi ovom prigodom uručena i zahvalnica za organizaciju ove edukacijske radionice. Održavanje radionice financirale su Općina Funtana i Općina Vrsar.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini