UGOVOR O KONCESIJI

Medulincima će narednih deset godina dimnjake čistiti osječka firma. DOGOVORENA JE CIJENA

| Autor: Cristian Bruno GALIĆ
(Snimio Dejan Štifanić/Arhiva)

(Snimio Dejan Štifanić/Arhiva)


Medulinsko Općinsko vijeće je koncem veljače donijelo odluku o davanju koncesije za obavljanje dimnjačarskih poslova na svom području trgovačkom društvu Dimnjak d.o.o. iz Osijeka na period od 10 godina. Koncesionar će plaćati Općini godišnju naknadu za koncesiju koja se sastoji od ponuđenog iznosa godišnje naknade u visini od 5.000 kuna i tri posto ukupnog prihoda ostvarenog od obavljanja dimnjačarskih poslova tijekom jedne godine.

Općinski pročelnik Goran Peruško izrazio je zadovoljstvo što je zaključen ovaj ugovor, budući da se time rješava jedna od komunalnih usluga koja će našim mještanima jamčiti miran san. Iako smo i do sada s tvrtkom Dimnjak imali zaključen ugovor o poslovno tehničkoj suradnji, ugovor o koncesiji jamčiti će brže i jeftinije pružanje usluga našim mještanima.

Predstavnik Dimnjaka Dejan Lončarić ukratko je predstavio tvrtku koja od 1956. godine obavlja dimnjačarsku djelatnost Osijeku, Puli i Vodnjanu, te zapošljava 33 radnika, od kojih šest majstora dimnjačara. Lončarić je istaknuo da u Istri ima više požara dimnjaka nego u Slavoniji, što objašnjava kraćom sezonom grijanja, improvizacijskim odabirom peći i goriva te neredovitim čišćenjem dimnjaka. Prije početka slijedeće sezone grijanja mještani Općine Medulin bit će obaviješteni načinima korištenja dimnjačarskih usluga, kako bi svoje dimnjake i peći spremili za sigurno korištenje.

Zaključivanjem ugovora o koncesiji usluge Dimnjaka za mještane će biti jeftiniji za oko 18 posto. Čišćenje dimnjaka do 10 metara košta 435 kuna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini