MEZULIĆ SE OPRAVDAVA ZA POVLAŠTENE UGOVORE:

Martinčić mi se osvećuje


Platio sam ja svoje grijehe iz prošlosti, naučio sam svoju lekciju, ovo što se sada zbiva je osveta Marka Martinčića jer sam jegovu tvrtku, kao član jedne komisije u Lučkoj upravi Pula, odbio na natječaju, bio bi najkraći rezime razgovora koji smo vodili s Dariom Mezulićem, bivšim IDS-ovim načelnikom Medulina, nakon objave članka u Glasu Istre da je sa svojom tvrtkom zaradio stotine tisuća kuna javnog novca iz pulskih gradskih poduzeća, jednog županijskog i Općine Marčana. 

Kad govori o grijehovima iz prošlosti, Mezulić se referira na tri pravomoćne osude koje je zaradio od 2003. do 2009., sve uvjetne zatvorske, zbog kojih nije smio obavljati poslove u javnom sektoru. Podsjetimo, Ministarstvo uprave 2013. godine naložilo je Istarskoj županiji, gdje je Mezulić bio zaposlen kao savjetnik tadašnjeg župana Ivana Jakovčića, da mu da otkaz. On je, nakon odlaska iz Županije, osnovao tvrtku i postao vanjski savjetnik mnogih javnih društava koja su pod kontrolom IDS-a.

Tri stručnjaka

Valja pojasniti da se Mezulić našao s nama nakon objave članka u našem listu te nas zamolio da mu pitanja pošaljemo mejlom!? Na gotovo nijedno naše pitanje, međutim, nije odgovorio, nego je poslao priopćenje, u kojem je, umjesto da javnosti pojasni okolnosti svojih angažmana, u stvari promovirao svoj privatni posao. 

"Od 2008. radim kao certificirani stručnjak za javnu nabavu i trener za sustav javne nabave, certificiran od strane Ministarstva gospodarstva RH i Međunarodnog trening centra za javnu nabavu. Certifikat za javnu nabavu u Hrvatskoj ima ukupno 5029 osoba, trenera za javnu nabavu koji imaju akreditaciju Ministarstva gospodarstva u Hrvatskoj ima 190, a certificiranih trenera Međunarodnog trening centra za javnu nabavu, što je najviši stupanj naobrazbe s područja javne nabave, u Hrvatskoj ima samo 25. Školovanje trenera putem Međunarodnog trening centra financirala je EU, a strogu selekciju kandidata provela je državna Uprava za sustav javne nabave na temelju kompetencija i testova izvrsnosti. Trenera javne nabave u Istri je ukupno troje, a certifikat Međunarodnog trening centra u Istri uz mene ima samo još jedna osoba", napisao je Mezulić. (Bojan ŽIŽOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater