ODRONI

Klizišta zbog obilne kiše na Motovunštini: CESTA VALENTI - SVETI BARTOL ZATVORENA ZA PROMET


Čim se vrijeme smirilo Općina Motovun angažirala je strojeve na čišćenju odrona, tako je najprije očišćen put od Paladini do Bertoši kako bi mještani imali siguran put prema Kaldiru * Tijekom ponedjeljka očišćeni su i odroni prema Štefanićevom brijegu

Nevrijeme praćeno velikim količinama oborina koje je minule subote zahvatio Istru na Motovunštini je izazvalo veliki broj odrona na županijskoj, lokalnim i nerazvrstanim cestama.

Siguran put prema Kaldiru

Već u nedjelju započelo je čišćenje ceste prema selu Paladini koje je bilo u potpunosti odsječeno od ostalih naselja u tom kraju. Na više klizišta s obiju strana sela obilna je kiša prouzročila više odrona koji su na usku cestu sručili velike količine natopljene zemlje koja je presjekla put prema Bertošima s jedne i Štefanićevom brigu s druge strane.

Selo Paladini smješteno je nedaleko velikog klizišta koje za vrijeme kiše žiteljima redovito stvara velike poteškoće u prometu. Čim se vrijeme smirilo Općina Motovun angažirala je strojeve na čišćenju odrona. Tako je najprije očišćen put od Paladini do Bertoši kako bi mještani imali siguran put prema Kaldiru. Tijekom ponedjeljka očišćeni su i odroni prema Štefanićevom brijegu.

Poplave u podrumima

Uz to bujice su onesposobile put prema selu Klarići, a brojni su žitelji tog kraja, kako kaže motovunski pročelnik Nenad Šćulac, prijavili štetu od poplave u podrumskim prostorijama svojih kuća. Bez oštećenja nije prošla ni nerazvrstana cesta Valenti - Sveti Bartol koja je zbog odrona zatvorena za promet svih vozila.

- Poduzete su sve potrebne mjere osiguranja prometnice, a u suradnji s Hrvatskim vodama očekuje se sanacija ovog klizišta u što skorijem roku, kaže pročelnik Šćulac koji poziva vozače da cestu do sanacije oštećenja ne koriste, odnosno da ako se odluče njome voziti, to čine isključivo na vlastitu odgovornost. (M. RIMANIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini