PULA: BOLESNA ŽENA IZ ŠUME SOLINE PREBAČENA U BOLNICU

Hitno se traže privremeni udomitelji za pse i mačke


Nakon što je bolesna žena, koja je bez struje i vode posljednjih šest godina živjela usred šume Soline, sklonjena na sigurno iza nje je ostalo 20 pasa i dvije mačke s kojima je živjela i koje sada valja zbrinuti. Oni su, za sada, smješteni u sklonište Veterinarske ambulante na Kaštijunu, a mace su ostale na parceli, dok se i za njih ne nađe neko rješenje.

Nježni i dobri

Kako doznajemo od Mire Banković, koja je posljednjih mjeseci brinula o psima, svi oni sada traže domove. On je najhitniji psu Adisu, mješancu srednjeg rasta, koji je nježan i dobar pa ga drugi psi maltretiraju. Kuja Ajla je velika i dobra i vrlo ugodna s ljudima. Ima oko sedam godina te je otpočetka živjela u šumi sa svojom vlasnicom. Jordan je jako drag manji dečkić kojemu su zadnje noge problematične radi manjka hrane tijekom razvoja. No, sve bi se to sredilo uz vitamine i dobru hranu, veli Banković.

Naglašava da će svi psi imati pokrivene troškove za vrijeme privremenog smještaja, a u novi dom ići cijepljeni protiv bjesnoće, čipirani, očišćen od parazita i buha te kastrirani i sterilizirani.

Od Tedija Radolovića, voditelja skloništa, doznajemo da psi mogu odmah ići na privremeni smještaj te bi to bilo i poželjno jer je sklonište premalo za sve njih. Svi koji smatraju da im mogu pružiti privremeni ili pak stalni dom mogu ih doći pogledati u sklonište, ali se trebaju najaviti na njegov broj 091-261-1910, broj dežurnog veterinarskog higijeničara 098-981-2583 ili preko Facebooka kontaktirati Miru Banković (Napuštene pulske duše).

Pet štenaca

- Pola pasa je mirno, pola ih je još dosta uplašeno, ali nitko od njih nije agresivan. Što se zdravstvene strane tiče nekoliko ih je zakržljalo, pet-šest ih je pothranjeno, ali su, generalno gledajući, u dobrom stanju, navodi nam voditelj skloništa i dodaje da je pet pasa maleno i mogu se udomiti u bilo kakav stan. Poziva ljude da ih dođu vidjeti i ukoliko mogu, barem privremeno smjeste nekoga od njih. (B. PETROVIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater