STUDENTSKA TRIBINA SUTRA NA FAKULTETU EKONOMIJE I TURIZMA

Glas Istre 2025. godine - vodeći istarski medij putuje u budućnost


"Glas Istre 2025. - vodeći istarski medij putuje u budućnost" naziv je studentske tribine posvećene razvoju, budućim projektima i mogućnostima za zapošljavanje u jedinom istarskom dnevniku. Glavni urednik Glasa Istre Robert Frank i direktor izdavaštva u Glasu Istre Ranko Borovečki predstavit će studentima i profesorima pulskog Sveučilišta Jurja Dobrile svoje viđenje budućnosti Glasa Istre koji izlazi punih 75 godina, a u suvremenu povijest hrvatskog novinarstva upisao se kao prvi medij koji se oglasio na internetu, iz čega je izrastao današnji, suvremeni portal Glas Istre News.

Na tribini će biti riječi i o aktualnim medijskim prilikama u nas i u svijetu, o turbulentnim vremenima, ali i novim prilikama za novinarstvo u doba spektakla, o razlozima zašto su tradicionalni mediji spas za mozak u doba fake newsa, Big Brothera i umjetnih starleta.

Zašto su stranice Glasa Istre već danas obavezno štivo za sve generacije, a ubuduće će biti još više? Zašto Glas Istre više voli pisati o uspješnim pojedincima i tvrtkama, nego o prometnim nesrećama? Zašto je Glas Istre socijalno osviješten, društveno odgovoran i angažiran medij koji propitkuje, analizira i zaključuje? Zašto su Glas Istre i Sveučilište u Puli ne samo prirodni partneri, nego i saveznici te zašto su studenti pulskog Sveučilišta prijatelji Glasa Istre i budući zaposlenici? - samo su neka od pitanja koja će se pretresati na sutrašnjoj tribini koja se od 14 sati održava u dvorani "Pula" u novoj zgradi Fakulteta ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković". Tribinu organizira Sveučilišni Centar za razvoj karijera, uz potporu Savjeta mladih grada Pule, a voditeljica je koordinatorica Sveučilišnog Centra za razvoj karijera Mirena Tubić. (D. P.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater