PROSVJED

FOTOGALERIJA / Bavi se županijskim centrom, a u njegovom "dvorištu" kaos. FAŽANCI PORUČILI FERIĆU: "PUSTI KAŠTIJUN, OČISTI FAŽANU"

| Autor: Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ


Lidija Udovički, vijećnica Općinskog vijeća Fažane iz redova stranke Novi vjetrovi Fažane, ujedno i predsjednica udruge Duh stare Fažane, prosvjedovala je jutros zajedno s nekoliko pristaša ispred zgrade Općine, žaleći se novinarima na, kako tvrdi, ilegalne deponije razasute po cijeloj općini. U centar mjesta dovezla se s prikolicom punom krupnog otpada za koji "čeka da joj netko kaže gdje će ga odložiti".

"Neka naša Fažana zablista", "Načelniče, da odvezemo smeće u vašu vikendicu?", "Feriću, pusti Kaštijun, očistimo Fažanu" i "Feriću, Koraću, građani vas plaćaju za čistoću" - pisalo je na transparentima koje su nosili, a očigledna poruka je da šef fažanskog Komunalca Danijel Ferić, koji često kritizira politiku odlaganja smeća na Kaštijunu, istovremeno u "svom dvorištu" ima velike probleme s otpadom.

Uz prosvjednike, na licu događaja bili su samo novinari i nekoliko policajaca. Nije bilo ni Danijela Ferića ni načelnika Radomira Koraća.

- Danas smo s grupom građana organizirali ovu akciju da bismo skrenuli pažnju na akutni problem otpada i divljih deponija koji se šire po Fažani. To je problem koji postoji dugi niz godina, ali se skriva. Ovog ljeta problem je narastao do drastičnih razmjera: bilo je čak sedam požara na ilegalnom deponiju pored galižanske ceste, gdje vjetar nosi taj otpad jer ga turisti jednostavno nemaju gdje bacati, rekla je Udovički, dok načelnik Korać, koji nije bio tamo, ali je poslao priopćenje, kaže da je povod za prosvjed u potpunosti izmišljen.

- Naime, u najavi prosvjeda navedenio je da je Fažana puna dva mjeseca zatrpana smećem jer općinski Komunalac ne odvozi otpad pa su navodno stara jezgra i turističke destinacije zatrpani otpadom. To je potpuna neistina, što je dobro poznato stanovnicima općine Fažana, kao i turistima. Također je neistinita tvrdnja da turisti koji idu na Brijune preskaču preko smeća, poručio je Korać.

OPŠIRNIJE U NEDJELJU 12. RUJNA U TISKANOM IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum