slučaj savjetnik

IDS TVRDI DA JE PULJANIN DANIJEL FERIĆ (SDP) PREUZEO VOĐENJE OPĆINE FAŽANA - Belas: Ferić nas košta 14.000 kuna, u Općini se ne zna tko pije, tko plaća; Korać: Ja sam načelnik


* IDS-ovka Dragana Belas tvrdi da joj se javio značajan broj sumještana koji su zbunjeni činjenicom da lokalnu politiku vodi osoba koju nisu izabrali i koja ne živi na području općine

* Načelnik Korać uzvraća da je nekorektno prema ljudima iz Općine reći da se ne zna tko pije, a tko plaća. Ističe da je on odgovoran i da može dati nekome ovlast da bude prisutan na sastancima

 

Godinu i pol dana nakon lokalnih izbora, nije poznato tko upravlja Općinom Fažana. Naime, svima je vidljivo da Danijel Ferić sve češće predstavlja i govori u ime Općine, najavljuje buduće planove te određuje visinu komunalnih poreza, za što, naravno, nije ni zadužen ni ovlašten, rekla je predsjednica fažanske podružnice IDS-a Dragana Belas nakon Ferićevog posljednjeg medijskog nastupa.

Odnosi se to na prošlotjednu konferenciju za novinare na kojoj je, uz načelnika Radomira Koraća i donačelnicu Adu Damjanac, prisustvovao i Ferić, vanjski suradnik Općine zadužen za financije i proračun, ali i privremeni direktor općinskog poduzeća Komunalac Fažana. Na toj je konferenciji bilo riječi o visini paušalnog poreza po krevetu iznajmljivača, proračunu, komunalnoj opremljenosti i gospodarenju otpadom.

Ferić je aktualni vijećnik SDP-a u Puli, svojedobno je bio predsjednik pulskog SDP-a i potpredsjednik županijskog, na stranicama SDP-a čitamo da je predsjednik Savjeta za financije i državni proračun. Bio je na direktorskim mjestima u Hrvatskoj pošti, Zagrebačkoj banci i Hrvatskoj lutriji, a posao pročelnika za financije obavljao je u Puli kad je IDS gradom vladao u koaliciji sa SDP-om.

Belas u javnom nastupu tvrdi da joj se u proteklom razdoblju javio značajan broj sumještana koji su zbunjeni činjenicom da lokalnu politiku vodi osoba koja uopće ne živi na području općine i koju nisu izabrali.

- Ferić nije ni zaposlen u Općini, već je angažiran kao vanjski suradnik za financije. Njegove usluge koštaju nas nemalih 14.000 kuna mjesečno. Dakle, Ferić je korisnik proračunskih sredstava Općine Fažana, istog tog proračuna kojeg on sam kroji. Da bi cijela ova situacija bila još apsurdnija, Danijel Ferić stranački je nadređen načelniku Radomiru Koraću, poručila je Belas. (Zvjezdan STRAHINJA)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater