LABIN

AUTOBUS ZA RABAC VOZI SAMO DVA PUTA TIJEKOM DANA: Nezadovoljni su i mještani i turisti

U prijevozniku Arriva Hrvatska koji obavlja javni prijevoz na toj liniji pozivaju se na pandemiju koja je prijevozničku branšu bacila na koljena i na nerentabilnost linije jer se trenutačno na toj liniji vozi do 15 putnika, a oni paze da ne stvaraju nove gubitke

| Autor: Branko BIOČIĆ
Autobusi za Rabac prometuju tek dvaput dnevno

Autobusi za Rabac prometuju tek dvaput dnevno


Od 21. lipnja do 15. kolovoza Grad Labin omogućio je učenicima osnovnih i srednjih škola besplatan prijevoz autobusom na relaciji Labin - Rabac s polaskom u 12.45 sati. Međutim, svi ostali su u problemu. Naime, ovih nam je dana nekoliko građana skrenulo pozornost i izrazilo nezadovoljstvo što autobus iz Labina za Rabac i obratno prometuje samo dva puta na dan čime su najviše pogođeni sezonski radnici koji odlaze na posao u Rabac, a nemaju automobil, potom kupači, ali i sve brojniji turisti koji uzalud sjede na autobusnim čekaonicama. Mnogi su ovisni o javnom prijevozu, ali za Rabac iz Labina postoje samo dvije linije i to u 8.15 i u 10.30 sati?!

Prijevoznici u problemima

Oni koji ne uspiju osigurati prijevoz prisiljeni su stopirati na temperaturi od 30 i više stupnjeva. U prijevozniku Arriva Hrvatska koji obavlja javni prijevoz na toj liniji pozivaju se na pandemiju koja je prijevozničku branšu bacila na koljena i na nerentabilnost linije jer se trenutačno na toj liniji vozi do 15 putnika, a oni paze da ne stvaraju nove gubitke.

Prošle je godine Grad Labin, počevši od 5. srpnja, sufinancirao dva polaska i povratka u popodnevnim satima te se u Arrivi nadaju da će i ove godine u Gradu iznaći sredstva te sufinancirati dodatne polaske jer uvođenje dodatnih linije bez sufinanciranja nije im održivo. I

stiču kako jedino dugoročno i kvalitetno rješenje ove situacije predstavlja uvođenje modela javne usluge te se iskreno nadaju da će ugovor o javnoj usluzi u narednim mjesecima biti sklopljen i s Istarskom županijom. To bi prijevoznicima omogućilo da ubuduće lakše prebrode krizne situacije poput ove s pandemijom koronavirusa, a korisnicima bi osiguralo povezanost koja u potpunosti odgovara njihovim potrebama, poručili su iz odnosa s javnošću tvrtke Arriva Hrvatska.

Manji prometni pritisak

Iz gradske tvrtke Labin 2000 pak poručuju da bi se uvođenjem frekventnije autobusne linije Labin - Rabac tijekom sezone definitivno smanjio prometni pritisak na Rabac jer jedan autobus za 35 osoba znači da je oko 20 do 25 vozila manje krenulo u Rabac.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini