U caffe-galeriji ARTIPOLIS u Motovunu

Foto izložba Klausa Bittnera "Who is watching whom": Fascinantna ekološka priča o zamršenoj ljepoti insekata u Istri

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


 U caffe-galeriji ARTIPOLIS (Borgo 8) u Motovunu, u petak, 26. travnja, u 19 sati, održat će se otvorenje foto izložbe "Who is watching whom", autora Klausa Bittnera.

- Na izložbi se otkriva fascinantna ekološka priča Istre. Na pozadini bezvremenskih istarskih krajolika, Klausove zadivljujuće fotografije oživljavaju zamršenu ljepotu stanovnika insekata u regiji, nudeći prozor u njihov svijet i urgentne izazove s kojima se suočavaju.

Evokativne fotografije Klausa Bittnera svjedoče o bogatoj biološkoj raznolikosti koja buja usred istarskih maslinika, vinograda i obalnih predjela. Od nježnih krila vilin konjica do marljivog zujanja pčela usred mirisnog cvijeća, svaka fotografija bilježi bit ovih izvanrednih stvorenja, pozivajući posjetitelje da zastanu i promotre krhku mrežu života koja nas sve održava, poručuju iz caffe-galerije.

- Osim svoje estetske privlačnosti, Klausove fotografije služe i kao moćno oruđe za podizanje svijesti o kritičnom problemu smanjenja insekata u Istri. Kroz svoj objektiv, Klaus Bittner otkriva skrivenu složenost ekosustava koji vrve životom i koji je sve više ugrožen čimbenicima izazvanim ljudskim djelovanjem kao što su gubitak staništa, izloženost pesticidima i klimatske promjene.

Stoga se u središtu ovog događanja nalazi i prilika za dijalog i angažman nas samih pored stručnjaka iz različitih disciplina koji se već okupljaju ne bi li istražili višestruke dimenzije ekoloških izazova Istre, poručuju organizatori.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of