Motovun: Zabranjeno parkiranje pod zidom

Umjesto parkiranja pod zidom, proširit će se parkiralište ispod Gornjeg groblja (D. ŠIŠOVIĆ)
Umjesto parkiranja pod zidom, proširit će se parkiralište ispod Gornjeg groblja (D. ŠIŠOVIĆ)

U sklopu izgradnje dijela kanalizacijske mreže u Motovunu, dovršene neposredno pred početak minulog Motovunskog filmskog festivala, obnovljen je i dio glavne prometnice koja od podnožja odnosno Kanala vodi uz motovunsko brdo pa su uz te radove rekonstruirana postojeća i uređena nova parkirališta. Stoga je na posljednjoj sjednici motovunskog Općinskog vijeća novonastalo stanje "sankcionirano" usvojenim izmjenama Odluke o uređenju prometa i parkiranja na području općine Motovun.

Tako je određeno da asfaltirano parkiralište u Ulici Rižanske skupštine, uz cestu od zavoja kod bivšeg Doma za stare i nemoćne odnosno Gornjeg groblja pa do skretanja u Ulicu Angelo Garbizza, ima 40 parkirnih mjesta, od čega tri za invalide. Međutim, u dijelu te ulice, u dužini od osamdesetak metara, neposredno ispod zida bivšeg Doma parkiranje je zabranjeno jer je cesta tu preuska.

Kako se broj parkirnih mjesta u tom dijelu Motovuna ne bi smanjio, prošireno je makadamsko parkiralište ispod Gornjeg groblja, koje sada ima 50 parkirnih mjesta. Osim za turiste kojima će se parkiranje ispod groblja naplaćivati, ovo je parkiralište rezervirano i za besplatno parkiranje vozila zaposlenika i vlasnika obrta ili tvrtki sa sjedištem u starogradskoj jezgri. Naplata parkiranja će se kao i do sada obavljati na rampi na Kanalu. (D. Š.)


Podijeli: Facebook Twiter