Tri konferencijske dvorane

U hotelu Narcis u Rapcu svečano otvoren novi kongresni centar

| Autor: Branko Biočić
(Snimio: Branko Biočić)

(Snimio: Branko Biočić)


U hotelu Narcis rabačke tvrtke Maslinica u vlasništvu talijanskih poduzetnika jučer navečer svečano je otvoren novi Kongresni centar s tri konferencijske dvorane.

- Velika konferencijska dvorana nazvana je po pokojnom vlasniku Filipu Horstmanu koji je kupio ovaj turistički kompleks od nekadašnjeg Hotelskog poduzeća Rabac i ima 200 četvornih metara za 215 delegata, dvorana Porto Albona ima 40 četvornih metara za 40 delegata i najmanja dvorana veličine 20 četvornih metara nazvana Maslina za sastanke može primiti 10 do 12 delegata.

(Snimio: Branko Biočić)(Snimio: Branko Biočić)

(Snimio: Branko Biočić)(Snimio: Branko Biočić)

Kongresni centar ima više izložbenih prostora od kojih su dva povezana s dvoranama, info-pult, caffe bar i modernu audio i videoopremu, a u tri hotela s 4 zvjezdice imamo više od 750 soba, zajedno s autokampom Oliva možemo primiti četiri tisuće gostiju.

Maslinica je ovim Kongresnim centrom postala idealno mjesto za sve vrste događanja. Gostima su na raspolaganju vanjski i unutarnji bazen, šest teniskih terena i igralište za mini golf, rekao je na otvaranju predstavljajući novi Kongresni centar prokurista tvrtke Eduard Lesnik te istaknuo kako su velika sredstva uložena i u obnovu hotela Hedera, restorana Narcis, fitnes centra i nabavu još 20 mobilnih kućica. Tvrtka Maslinica u talijanskom vlasništvu zapošljava 350 radnika, ostvaruje prihod veći od 20 milijuna eura i u njoj godišnje boravi više od 400 tisuća turista.

Uzvanike na otvaranju pozdravio je i vlasnik Ivo Gentilini, koji je rekao kako se nada da će ovaj Kongresni centar biti od koristi i za grad Labin te da je to samo početak jer ima još prostora koje namjeravaju iskoristiti. Pohvalio je svoje osoblje i rekao da je posao dobro obavljen. Novi kongresni centar otvorenim je proglasio zamjenik župana Tulio Demetlika, koji se prisjetio vremena da je u vrijeme prodaje Maslinice Filipu Horstmanu bio labinski gradonačelnik i član tadašnjeg nadzornog odbora.

(Snimio: Branko Biočić)(Snimio: Branko Biočić)

-Od nekada dvije zvjezdice, Maslinica je zahvaljujući ulaganjima novog vlasnika dobila četiri zvjezdice i stalno podiže kvalitetu usluge. U Istri, koja je jaka turistička regija, istočna obala Istre bila je dugo zanemarena, a danas je Rabac primamljiva turistička destinacija. Međutim, bez kvalitetnih radnika neće biti ni uspjeha u poslovanju, a hotelske kapacitete treba koristiti duže vrijeme kroz godinu, a ne samo ljeti.

Istra ima odličnu klimu i blizu je tržišta i ovdje turizam ima još veću šansu za daljnji razvoj i produljenje sezone. Još za vrijeme Filipa Horstmana razgovarali smo i o sportskom turizmu koji se kod nas može razvijati u suradnji s lokalnim klubovima i uz korištenje postojećih terena i sportske infrastrukture, poručio je Demetlika.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater