velik interes mališana

Policija u Pazinu predstavila opremu i vozila: Najveće oduševljenje izazvale pokazne vježbe policijskih službenika

| Autor: Gordana Čalić Šverko
(Snimila Gordana Čalić Šverko)

(Snimila Gordana Čalić Šverko)


U Pazinu je jučer održan Dan otvorenih vrata u sklopu kojeg su istarski policajci predstavili svoje vještine te opremu i vozila koje policijski službenici koriste u svom svakodnevnom radu.

Najveće oduševljenje malih Pazinjanki i Pazinjana izazvale su pokazne vježbe policijskih službenika te su se toliko uživjeli da su svaku pratili s uzdasima iznenađenja ili komentarima kako su snažni policajci i policajke.

(Snimila Gordana Čalić Šverko)(Snimila Gordana Čalić Šverko)

Demo tim temeljne-prometne-granične policije pod vodstvom instruktora Stipe Miškića pokazao je vještine sigurnog rukovanja službenim oružjem, pištoljem i jurišnom puškom, u različitim situacijama policijskog djelovanja.

Četveronožna policijska inspektorica Ayla pokazala je kako pronalazi eksploziv sakriven u automobilu, a velika gužva bila je i na interaktivnom punktu kriminalističke tehnike, gdje su se budući forenzičari mogli okušati u izuzimanju otisaka papilarnih linija te otkrivanju tragova na mjestu ubojstva.

(Snimila Gordana Čalić Šverko)(Snimila Gordana Čalić Šverko)

Velik interes mladih izazvala je i pokazna vježba demo tima interventne policije koji je pokazao kako savladati napadača kada on ima nož, pištolj ili pušku. Borilačke vještine i rukovanje tonfom potaknuli su mlade da se nakon pokaznih vježbi zadrže nešto duže na info punktu interventne policije te da i sami isprobaju opremu koju policijski službenici koriste u svom svakodnevnom radu.

Benefite policijskog poziva okupljenima je predstavila i načelnica Policijske postaje Pazin s ispostavom Buzet Eliza Štoković, istaknuvši kako je riječ o poslu koji je zanimljiv i dinamičan.

(Snimila Gordana Čalić Šverko)(Snimila Gordana Čalić Šverko)

- Svaki dan je drugačiji, a ono što najviše ispunjava je činjenica da ste u prilici pomoći svojim sugrađanima. Ima naravno težih dana, ali kada nakon dobro obavljenog posla znate da ste nekome spasili život ili mu pomogli na neki drugi način, nema većeg zadovoljstva, rekla je načelnica policijske postaje, naglasivši kako je svima koji završe školovanje osigurano radno mjesto u Ministarstvu unutarnjih poslova.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater