poreč

Počela je 17. BOOKtiga

| Autor: Glas Istre


Sedamnaesto izdanje popularnog međunarodnog sajma pročitanih knjiga Booktiga u organizaciji Gradske knjižnice Poreč danas je počelo na Trgu Matije Gupca u porečkoj starogradskoj jezgri, gdje će se odvijati do utorka 23. travnja, kada će se zaključiti na Noć knjige.

Danas je u jutarnjim satima otvoren BOOKtižin, sajam pročitanih knjiga, na kojem svi ljubitelji pisane riječi mogu kupiti knjige po simboličnoj cijeni, a bit će otvoren svakodnevno do 19 sati.

Prvi gosti na sajmu jutros bila su djeca iz porečkih dječjih vrtića koja su se družila uz pričaonicu Tate Slikovnice. Dobrodošlicu su im zaželjeli i sajam otvorili ravnateljica Gradske knjižnice Poreč Irides Zović i gradonačelnik Loris Peršurić.

Program se nastavlja i popodne, a večeras u 19 sati, održat će se dodjela Nagrade BOOKtiga ovogodišnjoj laureatkinji Olji Savičević Ivančević za njezin roman "Ljeta s Marijom", koji je bio najčitaniji roman u istarskim knjižnicama u protekloj godini. 

Program Booktige nastavlja se i sljedećih dana, a bit će tu i procjena knjiga, aukcija, književnih gostovanja, radionica kreativnog pisanja, pub kviz, škola iluminacije i puno zanimljivih druženja.

Cijeli program provjerite na linku: https://www.knjiznicaporec.hr/2024/04/dobrodosli-na-17-booktigu/ 

Ove godine organizatori su uputili i jednu izuzetnu pozivnicu - uz očitavanje QR koda na linku, nazvat će vas neki od najpopularnijih svjetskih i hrvatskih spisateljica i pisaca, te vam uz poziv pružiti i priliku da dobijete knjigu sa sajma. 

Pokrovitelji manifestacije su: Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Istarska županija – Regione Istriana,  Upravni odjel za kulturu i zavičajnost – Assessorato cultura e territorialità, Grad Poreč – Città di Parenzo i Općina Vrsar – Orsera.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini