gradska knjižnica poreč

Započinje BOOKtiga – međunarodni festival pročitanih knjiga

| Autor: Annamaria Vidović
(Gradska knjižnica Poreč)

(Gradska knjižnica Poreč)


Danas osan, započinje BOOKtiga – međunarodni festival pročitanih knjiga, u organizaciji Gradske knjižnice Poreč. U parku Matije Gupca, u okviru Festivala održat će se i BOOKtižin, sajam pročitanih knjiga, kada će svi ljubitelji pisane riječi moći kupiti knjige po simboličnoj cijeni od 1,5 eura. Sajam će biti otvoren svaki dan od 10 do 19 sati.

Bogatu ponudu rabljenih knjiga upotpunit će i zanimljiva ponuda vrijednih izdanja domaćih i inozemnih antikvarijata, a to su: Mali neboder, Rijeka, Antikvarijat Glavan, Ljubljana, Antikvarijat Libris, Kopar, Nova stvarnost, Zagreb i Antikvarijat Mala akademija, Beograd.

U suradnji s antikvarima, Gradska knjižnica Poreč organizira "Sat za kolekcionare", u petak, 19. travnja u 16 sati. Svi zainteresirani građani, koji u svojim kućnim bibliotekama posjeduju stare knjige, a zanima ih procjena, ili bi možda dali u otkup primjerke starih i vrijednih izdanja, imaju priliku posjetiti BOOKtižin jer ih tamo čekaju stručnjaci antikvari Tomo Vučinić i Rok Glavan koji će ih upoznati s njihovom vrijednošću.

Spomenuti antikvari su u suradnji s Knjižnicom pripremili osmu po redu aukciju knjiga i tiskovina pod nazivom "Udomi knjigu" na kojoj će se predstaviti vrijedne i zanimljive antikvarne knjige, a bit će održana u subotu, 20. travnja, u 12 sati u parku Matije Gupca. Nakon aukcije, svi gostujući antikvari (Zagreb, Rijeka, Ljubljana, Kopar i Beograd), u kraćem će razgovoru predstaviti svoje antikvarijate te jednu od knjiga iz svoje bogate ponude. Prilika je to da ih poslušate i prošećete  knjižnom pričom u antikvarnim cokulama. Katalog Aukcije dostupan je na poveznici.

A danas osan, u petak, 19. travnja u 19 sati, bit će i dodijeljena Nagrada BOOKtiga ovogodišnjoj laureatkinji Olji Savičević Ivančević za njezin roman "Ljeta s Marijom", koji je najčitaniji roman u istarskim knjižnicama u protekloj godini. Marijeta, Meri, Maša, Marijola i Mara, pet Marija koje u romanu "Ljeta s Marijom", u izdanju Frakture, pričaju svaka svoju priču koje postaju i priče naših obitelji s posvetom ženama, sustavno prešućivanih i zanemarivanih, a koje su oblikovale naše živote. Na svečanoj dodjeli bit će joj uručena upravo njezina knjiga, rabljena i ispisana osvrtima onih koji su je u Istri pročitali. Zatvorit će se tako veliki krug koji čine autorica – čitatelji i nanovo – autorica. Njezin joj se roman vraća u ruke, ispisan dojmovima čitatelja i donosi ono što najviše priželjkuje: odgovor na pitanje kako je utjecao na živote čitatelja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini