"Za Valenta od srca" u petak u Medulinu

Valent polako napreduje, skupljaju se sredstva za nastavak rehabilitacije

| Autor: Tea Tidić
(Foto: Facebook)

(Foto: Facebook)


Nastavlja se humanitarna akcija "Za Valenta od srca", u sklopu koje se prikupljaju sredstva za troškove rehabilitacije i smještaja Valenta Hrvatina, mladića iz Pule koji je u siječnju ove godine pretrpio je infarkt prednje spinalne arterije te posljedično ostao gotovo potpuno oduzet od vrata prema dolje.

Tako će ovog petka, 19. travnja, u 18 sati u medulinskom Multimedijalnom centru 3MC održati humanitarna aukcija slika, fotografija i ručno izrađenog nakita. Organizatori su Udruga MedulinArt u suradnji s Udrugom cerebralne paralize istarske županije, pokrovitelj je Općina Medulin, a na aukciji će se naći slike koje su izradili članovi likovne sekcije udruge te fotografije prijatelja udruge, a održat će se i revija gdje će predstavnice medija nositi ručno izrađeni nakit koji će također biti ponuđen na prodaju.

Svoje radove na aukciji će predstaviti 15 dizajnera nakita, devet fotografa i 12 slikara s 18 slika.

- Slike, fotografije, nakit i nešto keramike te slikovnice bit će ponuđene na prodaju s fiksnom cijenom, a ako netko želi sudjelovati u aukciji, može dati i veći iznos. Sav prikupljeni novac namijenjen je za Valenta, koji je na rehabilitaciji od 20. ožujka, te se bilježi napredak.

Počeo je sjediti, ne može dugo izdržati, ali može pojesti obrok u sjedećem položaju. Otkada je na ovoj rehabilitaciji počeo se koristiti desnom rukom, doduše još nema razvijenu finu motoriku, ali npr. može sam doručkovati desnom rukom, saznajemo od Maje Čerljenko iz udruge MedulinArt.

Inače, udruga MedulinArt je osnovana 2009. godine, i redovno sudjeluju u brojnim humanitarnim akcijama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater