Braća Sinap i Mefail Hodža

Ovdje smo već 35 godina i potpuno smo se udomaćili

| Autor: Branko Biočić
(Snimio: Branko Biočić)

(Snimio: Branko Biočić)


Braća Sinap i Mefail Hodža stigli su sa Kosova u Labin prije 35 godina i zajedno napravili kuću u Vrećarima u kojoj žive s obiteljima.

Godinama zajedno rade u svom obrtu za brzu hranu »Placa« na labinskoj tržnici gdje mnogi Labinjani, a ljeti i turisti kupuju njihove bureke s mesom i sirom, pizze, sendviče i ostale proizvode.

(Snimio: Branko Biočić)(Snimio: Branko Biočić)

Njihova djeca nekad su po rabačkim plažama prodavala krofne, ali s time su prestali prije pet godina jer su djeca otišla u Njemačku gdje sada žive i rade.

- Lijepo nam je ovdje, potpuno smo se udomaćili, a ljudi su nas prihvatili. Zadovoljni smo, dobro nam je. Svakog dana radimo bureke i pizze, a učenicima koji dolaze na marendu i sendviče. Imamo dosta posla, a najviše ljeti kada na tržnicu dolaze i brojni turisti. Radimo nas dvojica, a pomaže i Sinapova supruga Mamudija. Ne žalimo se na ništa, s mnogim domaćima se znamo, svi su ljubazni prema nama, samo pozitiva, rekla su nam simpatična braća Hodža. Mefailov rođak je poznati nogometaš Rijeke i U21 reprezentativac Veldin Hodža.

Velikih planova nemaju, žele samo da su zdravi i zadovoljni, i da im posao dobro ide.


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum