razvoj sportskog turizma

Polovica hrvatskih prvoligaša priprema se na jugu Istre, a domaćini smo i brojnim natjecanjima: Evo što tu privlači igrače i trenere

| Autor: Glas Istre
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Da se turistička sezona itekako može produljiti ako postoji ponuda, potvrđuje jug Istre. U Medulinu su usmjereni prema razvoju sportskog turizma, godinama ulažu u infrastrukturu pa sportaši popunjavaju hotele i zimi, a tako će biti sve do kraja svibnja. Ovih dana održava se nogometni turnir Arena Cup, piše HRT.

Usred siječnja, dok Europom vlada hladnoća, nogometaši iz više zemalja pripremaju se na medulinskim terenima. Za turnire koje radi igrača posjećuju i razni menađeri - sportska infrastruktura mora biti besprijekorna.

- Tereni u Medulinu, bar koliko ja vidim, su u odličnom stanju, izvrsni za trening. Možda bi jedino trebalo biti ljepše vrijeme, u smislu da nema vjetra, ali to je nešto na što ne možemo utjecati, rekao je Nedeljko Vlahović, trener FK Rudara iz Crne Gore.

- Tu je osam nogometnih terena u blizini hotela, na 300-400 metara i njima je ustvari najbitnija ta sportska infrastruktura, nadovezala se Andrea Petrić, voditeljica sporta AHG-a.

Nakon "Arena Cupa", Medulin će ugostiti prvoligaški turnir, zatim amaterske ekipe, pa atletičare, a onda i velike nogometne turnire. Sportska sezona sve je dulja, sportaša nema jedino u špici.

- Sportaši čine 90% ukupnog broja gostiju u ovim zimskim mjesecima, izuzetno su važni, radi njih hotel radi cijele godine, dodao je Frano Perković, direktor hotela Belvedere.

Hoteli moraju sadržavati i fitness centre, teretane, bazene i naravno - drukčiju prehranu.

- Za njih je prehrana prilagođena po njihovim zahtjevima, jedu više bijelog mesa, puno svježeg voća, povrća, kuhanog na pari, uglavnom veći dio hrane gledamo od lokalnih proizvođača, od maslinovog ulja, sireva, mesa, objasnio je šef kuhinje Josip Miličević.

- Hrana je ovdje izvrsna: povrće, voće i meso. Riba uvijek svježa, jako smo zadovoljni, zaključio je Marcus Felferik, fitness trener KSV-a iz Austrije.

- Samo kad se vidi da si na moru, da je sve, nema što, tereni, sve, dodao je Marko Grgić, pomoćni trener KSV-a iz Austrije.

Nogomet je postao pravi biznis, zahtjevi sve veći pa se golem novac ulaže u održavanje terena. Polovica hrvatskih prvoligaša priprema se upravo u Medulinu. No, 8 vrhunskih igrališta postaje nedovoljno za sve veće zanimanje europskih klubova.

U Medulinu zato planiraju izgraditi još dva igrališta i to prema standardima UEFA-e, ali i u skladu sa strategijom razvoja vrhunskog sportskog turizma, dalje prenosi HRT.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini