DANAS VELIKO OTVORENJE

Nova marina u Rovinju najveća je investicija u povijesti ACI-ja. MINISTAR OLEG BUTKOVIĆ: "Ovaj izvanredan objekt  je ponos Istre i Hrvatske"

| Autor: Robert FRANK
ACI marina Rovinj

ACI marina Rovinj


Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković kaže da se ovu marinu, uistinu izvanredan objekt na ponos Istre i Hrvatske, ukratko može opisati u četiri riječi: ljepota, luksuz, inovativna rješenja i sigurnost

Nova ACI marina Rovinj, s ulaganjem većim od 150 milijuna kuna, najveća je investicija u povijesti ACI-ja, a ujedno i jedna od najvećih u nautičkom turizmu u Hrvatskoj. Smještenost neposredno uz izgrađeni i nedavno otvoreni Grand hotel Park, najluksuzniji takav objekt na ovom dijelu Jadrana, ACI marini Rovinj dodatno podiže ionako visoku vrijednost.

Ne bez razloga, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković kaže da se ovu marinu, uistinu izvanredan objekt na ponos Istre i Hrvatske, ukratko može opisati u četiri riječi: ljepota, luksuz, inovativna rješenja i sigurnost. Ipak, ovu jedinstvenu marinu treba promatrati u širem kontekstu da bi se shvatila njena važnost i potencijal. Spoj ACI marine Rovinj i zone Monte Mulini formula je uspjeha razvoja nautike luksuza. Projekt izgradnje ACI marine i hotela Park primjer je strateški promišljene suradnje dvaju poduzetnika iz dvije različite, a opet tako bliske i srodne branše. ACI i Maistra su zajedničkim nastojanjima stvorili daleko veću ukupnu vrijednost u destinaciji nego što bi je imao svaki projekt pojedinačno. Ako je negdje sinergija u punom smislu došla do izražaja, onda je to u ovom slučaju, mišljenje je ministra Olega Butkovića, u čijem se ACI resoru i nalazi.

Treba naglasiti da je upravo ministar Butković, zajedno s Upravom ACI-ja, zadnjeg dana lipnja 2016. godine sudjelovao u procesu potpisivanja strateškog ugovora Vlade RH i Adrisa o rekonstrukciji ACI marine Rovinj. Bez daljnjega, radilo se o vizionarskom, hrabrom i odgovornom potpisu ministra Butkovića i predsjednika Uprave ACI-ja na dokumentu kojim je osigurano da državna nautička kompanija sudjeluje u grandioznom projektu na potezu Grand hotel Park - ACI marina Rovinj.

Dva lučka bazena

Marina i hotel u naravi su jedna prostorno funkcionalna cjelina, a opet svaka ima svoj identitet. Rekonstrukcija ACI marine Rovinj započela je u travnju 2017. godine, a u marini izgrađenoj davne 1984. godine ostali su nepromijenjeni samo koncesijom određeni gabariti. Sve ostalo izgrađeno je iznova.

Vizualni identitet kompletno je izmijenjen, a koncept marine predstavlja suštinski iskorak u standardima nautičkog turizma, ponudi marine i usluzi nautičarima: prožet je ekskluzivnošću u svakom detalju, što s obzirom na zavidan turistički uzlet Rovinja posljednjih desetak godina taj grad zahtijeva i zaslužuje.

Marinu čine dva lučka bazena - jedan za plovila u tranzitu, a drugi za plovila na godišnjem vezu. Ukupno je to 196 vezova za prosječnu duljinu plovila od 17 metara, uz mogućnost smještaja na godišnji vez plovila do 35 metara dužine i plovila u tranzitu znatno veće duljine.

S obzirom na sve zahtjevnije tržište, Rovinj kao destinacija gradi svoj imidž na tradiciji mediteranskog duha prožetoj notom luksuza i upravo je to bila vodilja za rekonstrukciju marine: opremiti marinu s manjim brojem vezova, ali za veće jahte, uspostaviti visoku razinu sigurnosti, opremiti je novim tehnologijama te osigurati niz dodatnih sadržaja. Kad se tome pridoda i prozračnost arhitekture koja lokaciji daje jednu potpuno novu vizuru, jasno je da se radi o jedinstvenom projektu na Jadranu.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini