MINISTARSTVO TURIZMA ZA PROMOCIJU ZANIMANJA

Strukovnim školama 350 tisuća kuna za turističke projekte i inicijative


Ministarstvo turizma otvorilo je natječaj za srednje strukovne škole kojima je dostupno 350 tisuća kuna za projekte koji uključuju stvaranje turističkih proizvoda, promociju te uvođenje IT komunikacijskih tehnologija. Natječaj je otvoren do 28. veljače, a bespovratne potpore dodjeljivat će se za novi turistički proizvod za jačanje konkurentnosti destinacije u kojoj se škola nalazi.

Preferiraju se projekti temeljeni na povezivanju javnog, civilnog, privatnog sektora i znanosti, na pozitivnim učincima u zaštiti okoliša, uvođenju novih tehnologija, uključivanju strateški definiranih posebnih oblika turizma (nautički, zdravstveni, kulturni, poslovni, golf, cikloturizam, ruralni i planinski, eno i gastro, omladinski, socijalni), zatim za projekte nastale u suradnji s drugim obrazovnim sektorima s ciljem razvoja turizma (IT-elektrotehnika i računalstvo, kreativni, poljoprivreda i prehrana, zdravstvo i socijalna skrb, grafički, umjetnost) te za nove oblike promocije kao što su brendiranje i uvođenje IT komunikacijske tehnologije korištenjem društvenih mreža i interneta.

- Turizam je izuzetno dinamična industrija i želimo kroz ovakve projekte potaknuti mlade u turizmu na inovativnost i kreativnost od početka obrazovanja. Praksa u obrazovanju najbolji je način da dodatno razvijaju svoje potencijale. Vjerujem da će učenici kroz svoje projekte steći nova znanja, iskustva i u konačnici naučiti stvarati nove, originalne ponude da bi postali dio uspjeha hrvatskog turizma, izjavio je ministar Gari Cappelli.

Projekte mogu prijaviti srednje strukovne i umjetničke škole čiji su osnivači Grad Zagreb, županija ili država, a prijavljuje se tim u kojem je voditelj projekta (profesor/mentor) i najmanje troje članova, učenika. Zatražiti se može najviše 20 tisuća kuna za jednu školu ili 40 tisuća za dvoje ili više partnera. Od 2009. do 2017. godine Ministarstvo turizma je kroz program Promocija zanimanja izdvojilo 3,168 milijuna kuna. Lani su među 15 projekata odabrana tri najbolja i na Danima hrvatskog turizma dobili su posebno priznanje ministra. (D. PALIBRK)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater