ZAGREB

Platforma Možemo! potrošila daleko najviše na pazinskim izborima

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Platforma Možemo!, koja je osvojila većinu na prijevremenim izborima za pazinsko Gradsko vijeće, najviše je potrošila na promidžbu od svih stranka, odnosno listi koje su se natjecale na izborima održanima 3. listopada.

Možemo! je na promidžbu potrošila 37. 620 kuna, što je više nego dvostruko više od iznosa koji je potrošio 'drugoplasirani' HDZ, pokazuju završni financijski izvještaji objavljeni na mrežnoj stranici Državnog izbornog povjerenstva (DIP).

HDZ je, naime, na promidžbu potrošio 17.402 kune, IDS 13.449 kuna, SDP 12.159 kuna, a nezavisna lista Željka Mraka 900 kuna.

Sve navedene stranke promidžbu su financirale iz vlastitih sredstva i ni jedna nije imala donacija.

Jednu donaciju i jedinu na pazinskim izborima, u iznosu od 1000 kuna, imala je Mrakova lista.  

Svi sudionici pazinskih izbora pažljivo su upravljali raspoloživim novcem, što pokazuje podatak da su svi promidžbu završili 'u plusu', odnosno s viškom prihoda nad rashodima.

Ti se viškovi kreću od 35, odnosno 49 kuna, što je slučaj s IDS-om i HDZ-om, preko 75 odnosno 100 kuna koliko su viška imali SDP, odnosno Mrak, do 1.253 kune koliki je bio višak platforme Možemo!.     

Na izborima u Pazinu Možemo! je osvojila sedam od 13 vijećničkih mjesta, IDS-u su pripala četiri, po jedno HDZ-u i nezavisnom Željku Mraku, a SDP nije osvojio nijedno mjesto.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of