Prvu Michelinovu zvjezdicu dobila su još dva hrvatska restorana, paški Boškinac i Lešić Dimitri s Korčule.
Oni su se tako pridružili rovinjskom Monteu, šibenskom Pelegriniju, dubrovačkom 360, zagrebačkom Noelu te restoranu Draga di Lovrana u Lovranskoj Dragi. Zvjezdice se mogu i gubiti, tako da je dobra vijest za hrvatsku gastronomiju da su sve postojeće zadržane.
"Iznimno smo ponosni što Hrvatska od danas ima ukupno sedam restorana s prestižnom zvjezdicom te što su se Novalja i Korčula pridodale hrvatskim destinacijama koje se mogu pohvaliti autentičnom i iznimno kvalitetnom gastronomskom ponudom", rekao je direktor HTZ-a Kristjan Staničić.
"Nova priznanja Michelina potvrđuju da se hrvatska gastro scena iz godine u godinu razvija, a ujedno su i velika nagrada za sve koji kontinuirano rade na unapređenju kvalitete pripreme, prezentacije te stvaranja cjelokupnog gastronomskog doživljaja", rekao je ministar turizma Gari Cappelli.