BOGAT PROGRAM MANIFESTACIJA

Advent u Zagrebu: NEKA ČAROLIJA ZAPOČNE!

| Autor: Promo
Advent u Zagrebu - Cafe De Mato (Julien DUVAL)

Advent u Zagrebu - Cafe De Mato (Julien DUVAL)


Prosinac je u Zagrebu za mnoge najljepši mjesec u godini, a predblagdanskom ozračju zasigurno doprinosi i manifestacija Advent u Zagrebu, u čijem znaku od početka prosinca do prvih dana siječnja živi cijeli grad.

Zvuci božićnih zvončića, mirisi medenjaka, kuhanog vina i raznih oblizeka… Ma dovoljno je samo da se prepustite uživanju! Zagreb u adventsko vrijeme nudi pregršt događaja i manifestacija koje će zadovoljiti ukus i najzahtjevnijih posjetitelja.

Zabava, dobra klopa, jedinstveni događaji, umjetnost, ali i istinski blagdanski ugođaj čekaju vas na ulicama glavnog grada. Nemojte čekati Djeda Božićnjaka pokraj kamina, pronađite ga u gradu - i obavezno ulaštite svoje čizmice prije polaska, jer čeka vas pregršt ugodnih iznenađenja i bogat glazbeni program!

Advent u Zagrebu (Julien DUVAL)

Advent u Zagrebu tri je godine zaredom izabran najljepšim u Europi, a najbolji europski advent, čiji je ovogodišnja tema Orašar, bogatiji je i sadržajniji nego ikada, pa se bez pretjerivanja može reći da je nadmašio sve dosadašnje.

Bogati sadržaji na trgovima i ulicama u središtu grada, prekrasno klizalište, glazba svih žanrova, sjajna ugostiteljska ponuda i romantično uređeni parkovi i trgovi tek su dio adventskog ugođaja.

Advent u Zagrebu (Julien DUVAL)

Zagrebačka će adventska bajka ove godine posjetitelje iznenaditi i mnogim novostima, bogatijim mogućnostima za zabavu i užitak. Uz jedinstven ugođaj tome će pridonijeti i prigodne kazališne, koncertne i druge predstave te odlična gastronomska i trgovačka ponuda.

Za ljubitelje filma bit će to Filmski Advent na Tuškancu u sklopu kojega će se u kinu Tuškanac prikazivati božićni filmovi za sve uzraste. Advent kod Hrvatskog narodnog kazališta imat će posve novu scenografiju i koncept, a novost je i prigodno uređenje prolaza Oktogon.

Advent na Zrinjevcu (Julien DUVAL)

Poseban je ovogodišnji naglasak na kulturi pa će nas kulturna događanja, u društvu sveprisutnog Orašara, uvesti u blagdansko raspoloženje. Naime, za vrijeme Adventa u Zagrebu održat će se   čak 11 prigodnih glazbenih događanja   kao što su Adventske razglednice, Advent pod Lanternom, Večeri s Brahmsom, Adventfest u Zagrebačkoj katedrali, Advent Classic Fest, Festival adventskih i božićnih pjesama u Zagrebu, koncerti u crkvi Sv. Katarine, koncertni program Zagrebačkih solista za Advent u Zagrebu, Advent u župi sv. Blaža, S božićnih balkona Zagrebu i Božić s klincima.

Tu su dakako i prigodni programi Hrvatskog narodnog kazališta, Hrvatskog glazbenog zavoda i Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski.

Orašar Boka i Kreo (Julien DUVAL)

Posebna suradnja ostvarena je s Veleposlanstvom Kraljevine Švedske koje će dovesti švedski profesionalni zbor. Oni će programom u sklopu Adventa na Zrinjevcu i Adventa u Maksimiru 10. prosinca obilježiti blagdan sv. Lucije.

Advent u Zagrebu najvažnije je turističko događanje u gradu te zahvaljujući njegovoj atraktivnosti, iz godine u godinu raste broj posjetitelja pa je za očekivati da će se dobri rezultati ponoviti i u ovoj godini.

Provjerite sve lokacije u gradu Zagrebu na kojima se odvija blagdanska čarolija!

Fotografije: Julien Duval/Arhiva TZGZ

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter



Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater