Klaster Lika Destination i PP Velebit

Održana radionica u sklopu projekta "Uloga i prava javnosti u zaštiti okoliša u Lici"

| Autor: Marin Smolčić / Novi list
(Snimio Marin Smolčić / Novi list)

(Snimio Marin Smolčić / Novi list)


Udruženi s osnovnom školom dr. Jure Turića u Gospiću i Parkom prirode Velebit danas je Klaster Lika Destination nastavio provoditi projekt pod nazivom „Uloga i prava javnosti u zaštiti okoliša u Lici“. Projekt je sufinanciran sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Cilj ovog projekta je informirati i savjetovati javnost u Lici o njenoj ulozi i pravima u zaštiti okoliša.

U prostorijama osnovne škole dr. Jure Turića u Gospiću održana je radionica koja je okupila učenike četvrtih razreda. Ravnatelj škole Ivica Radošević je pozdravio sve prisutne i otvorio radionicu, naglašavajući važnost edukacije mladih o zaštiti okoliša.

„Na današnjoj radionici će učenicima biti prezentirane dvije teme. Djelatnica Klastera Lika Destination, Anamaria Matulj, predstavit će temu zaštite okoliša u Lici, dok će djelatnica Parka prirode Velebit Marija Petry kao viša stručna savjetnica za zaštitu i očuvanje prirodne baštine i ekološku mrežu, govoriti o sigurnom boravku u prirodi. Ove teme su svakako vrlo zanimljive i izuzetno korisne u smislu učinkovitijeg odnosa ljudi prema prirodi“, rekao je ravnatelj Ivica Radošević.

Učenici su s velikim zanimanjem pratili prezentacije i aktivno sudjelovali postavljajući pitanja. Radionica je pružila priliku učenicima da bolje razumiju važnost zaštite okoliša u njihovom lokalnom području te da osvijeste svoju ulogu i odgovornost u očuvanju prirode.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum