predsjednik sdss-a o pregovorima

Pupovac: Manjine će biti jedinstvene oko odluke koju će donijeti 

| Autor: Hina
Milorad Pupovac (Snimio Luka Jeličić)

Milorad Pupovac (Snimio Luka Jeličić)


Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je u ponedjeljak, komentirajući napise da će se HDZ i DP stvoriti vladajuću većinu uz dio manjina, ali bez SDSS-a, kako su manjine i dalje jedinstvene, ali i kako će se mnogi nakon ovoga pitati - gdje mi je bila pamet.   

Pupovac je nakon odavanja počasti žrtvama ustaškog zločina u kordunaškom mjestu Veljun rekao kako prvo slijedi nastavak razgovora kluba zastupnika nacionalnih manjina, a nakon toga su mogući i drugi razgovori.

"I dalje smo jedinstveni i ostat ćemo jedinstveni, neovisno o tome kakva naša odluka bila i kakva se izvana činila", rekao je.

Dodao je kako je razgovarao s premijerom i da nije stekao dojam o odricanju bilo koga, bilo premijera prema manjinama ili manjinskih predstavnika prema premijeru i vjerojatnom mandataru sljedeće Vlade.

Upitan jesu li spremni podržavati novu vladu iz saborskih klupa, Pupovac je odgovorio kako će o tome svoj stav reći sutra nakon razgovara manjina.

Upitan hoće li i on podržati Plenkovića s obzirom na to da je predstavnik mađarske manjine donio odluku da će podržati Plenkovića za mandatara, odgovorio je: "Više-manje smo svi donijeli odluku, ali konačan stav oko toga ćemo reći nakon zajedničkog sastanka".

"Takav je naš međusobni dogovor i toga se držimo i mi iz SDSS-a, nema razloga da drugačije govorimo. Bit ćemo jedinstveni u ostvarivanju naših zajedničkih ciljeva i bit ćemo jedinstveni oko odluke koju ćemo donijeti", naveo je Pupovac.

Čeka ih, kazao je, odluka koja nije laka, ali oko nje će biti jedinstveni kako bi "sačuvali jedinstvo kluba i ostvarivanje interesa zastupnika nacionalnih manjina", te neke druge stvari koje će sutra dogovoriti. 

Na pitanje kakvo je njegovo mišljenje oko slaganja vlade, kazao je da će nakon ovoga "mnogi staviti prst na čelo".

"Nadam se da će ih biti što je moguće više među onima koji će se pitati 'gdje mi je bila pamet’. Još uvijek nije kasno, u jednom trenutku je izgledalo kao da smo ostali bez političke pameti, sada se suočavamo s posljedicama. Neki na jedan, neki na drugi način", ocijenio je Pupovac

"O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS. Riječ o tome ćemo reći kad dođe vrijeme, a nećete dugo čekati na to", odgovorio je Pupovac upitan kako se osjeća kada svi govore da neće biti dio Vlade.

Ocijenio je  i da je ponižavanje SDSS-a u političkom životu i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. 

"Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj. Slanje radikalnih poruka prema zastupnicima SDSS-a kao što bi bilo prema, na primjer, zastupnicima hrvatskog naroda u Srbiji ili u BiH također bilo poticanje na nacionalnu i političku mržnju i netoleranciju", istaknuo je.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini