zastupnik ids-a

Flego: Želim nastaviti s projektima vezanim uz prometne koridore

| Autor: Hina
Valter Flego (Snimio Mateo Levak)

Valter Flego (Snimio Mateo Levak)


Zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu Valter Flego u Rijeci je istaknuo da bi, nakon što je pokrenuo proces uključenja Rijeke na važne europske koridore, želio nastaviti s angažmanom na tom projektu i u sljedećem mandatu kao europarlamentarac.

Flego je na konferenciji za medije u ponedjeljak naveo da je ponosan i miran što je nakon niza razgovora, sastanaka i lobiranja, prihvaćena njegova inicijativa da Rijeka postane točka na trima europskim koridorima. Time se, rekao je, otvara velika šansa Rijeci da se kvalitetnije prometno poveže s drugim točkama koridora te da se iskoristi dodatnih 26 milijardi eura koje su ovime postali dostupni.

Rijeka se može povezati sa Splitom novom željezničkom prugom preko Like, sa Zagrebom nizinskom prugom, riječka luka se može znatno nadograditi, a do 2040. godine se može povezati s Postojnom autocestom i s Divačom u Sloveniji novom željezničkom prugom, što uključuje željeznički tunel kroz Učku. Otvara se mogućnost gradnje novog mosta za Krk, a sve to nisu više utopije, nego realnost, istaknuo je Flego.

"No, da bi se to ostvarilo, važno je tko će sastavljati europski proračun za sljedeće razdoblje. Nakon vlastitih stečenih iskustava i poznanstava, mislim da bih mogao u sljedećem mandatu utjecati na to da se ovi projekti i realiziraju, pa i pritiskom na nadležne hrvatske ministre i čelne osobe HŽ infrastrukture", rekao je.

S druge strane, kandidacijska lista centrističko-liberalnih opcija koju predvodi za europarlamentarne izbore, brana je ekstremizmu, koji se pokazuje u poslijeizbornim pregovorima u Hrvatskoj, ali je sve naglašeniji i u ostatku Europe. Mi zastupamo pristojnu, tolerantnu i realnu Hrvatsku i jako nam je drago da su među nama i predstavnici nacionalnih manjina. Naše djelovanje se ne temelji na omalovažavanju, vrijeđanju i isključivanju, zaključio je Flego.

Na konferenciji za medije podršku su mu dali predstavnici Primorsko-goranskog saveza, Liste za Rijeku i Unije Kvarnera. 

Valter Flego predvodi kandidacijsku listu na izborima za Europski parlament IDS-a, Nezavisne platforme sjevera, SDSS-a, Socijaldemokrata, HSLS-a, PGS-a, Reformista, Unije Kvarnera, Istarske stranke umirovljenika, HNS-a, Liste za Rijeku i Demokrata. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini