Iz svojih domova snimili spot

CUBISMO, NOLA I JAZZ ORKESTAR HRT-a "LIJEPA SI DANAS" za sve žene koje moraju raditi

| Autor: Mladen RADIĆ

Snimajući spot iz svojih domova glazbenici su pjesmu "Lijepa si danas" posvetili svim mamama, kćerima, bakama, sestrama, tetama i drugim ženama, koje moraju raditi da bi drugi imali siguran i koliko toliko normalan život. Posveta je to liječnicama, medicinskim sestrama, novinarkama i drugim medijskim djelatnicama, blagajnicama, bankaricama, čistačicama…

 

Prije par tjedana Cubismo i pulska grupa Nola u suradnji s Jazz orkestrom HRT-a objavili su pjesmu "Lijepa si danas", za koju je u planu bio i spot koji je trebao biti snimljen na velikom koncertu u zagrebačkoj Tvornici. Zbog nesretnih okolnosti s koronavirusom koncert je otkazan, no glazbenici su došli na ideju da spot snime iz svojih domova te još jednom ukažu na važnost društva da se ponaša odgovorno i ostane doma. Pjesmu "Lijepa si danas" posvetili su svim mamama, kćerima, bakama, sestrama, tetama i drugima koje moraju raditi da bi drugi imali siguran i koliko toliko normalan život.

"Najviše što mi možemo učiniti za njih je da ostanemo doma i mislimo na njih i poručimo im - lijepe ste danas!", poručuju autori.

I radi njih ostajemo doma

"Liječnice, medicinske sestre, novinarke, druge medijske djelatnice, blagajnice, bankarice, čistačice... toliko je žena koje svaki dan moraju ići na posao i ugroziti svoj život i život svojih obitelji da bismo mi imali sigurnu svakodnevicu i zato im posvećujemo ovu pjesmu 'Lijepa si danas' i radi njih ostajemo doma" rekao je Hrvoje Rupčić iz grupe Cubismo, a s njim se slažu i članovi skupine Nola od kojih je ideja i potekla.

"Mi smo u Puli, Cubismo i Jazz orkestar HRT-a na kontinentu i u Dalmaciji i jedini način kako da odgovorno napravimo spot je da ga snimimo od doma", kazao je Marijan Jelenić iz Nole koji je pjesmu napisao za suprugu Gabi, pjevačicu Nole no zaključili su kako bi svakoj ženi u ova teška vremena sigurno dobro došlo da joj netko kaže "Lijepa si danas".

Spot je sniman u domovima članova skupina Cubismo i Nola kao i kod maestra Mirona Hausera i članova Jazz orkestra HRT-a, a za kraj po uzoru na pljesak u 20 sati i djeca glazbenika i njihovih prijatelja nagradila su sve zaslužne u ovim teškim trenucima velikim pljeskom.

Prvi singl s novog albuma

Rupčić je tako zasvirao u svom domu na hrpi toalet papira, Ricardo Luque pokazao umijeće prevrtanja palačinki, a Marijan i Gabi zaplesali su u svom domu i studiju. Neki su izašli na svoje balkone ili u dvorišta, a neki poput Zdravka Tabaina imaju privilegij da im je ispred kuće i morska obala pa su pošteno udahnuli zraka na osami u Korčuli.

Pjesma je prvi singl s nadolazećeg albuma Cubisma "Tumbao" koji je nastao u suradnji s Jazz orkestrom HRT-a. Na njemu će se naći deset pjesama, a čak sedam njih potpisuju članovi Cubisma (Ricardo Luque - glavni vokal, Davor Križić - truba, Nenad Grahovac - trombon, vokal, Mario Igrec - gitara, Mario Penton Hernandez - klavir, vokal, Krešimir Tomec - bas gitara, Zdravko "Barba" Tabain - bubnjevi, timbalesi, Mladen Ilić - bongosi, Hrvoje Rupčić - konge, vokal). Osim suradnje s Nolom jednu skladbu napisao je maestro Miron Hauser, a na albumu će biti i nova obrada pjesme "Tempera".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of