Novi događaj iz "Ciklusa koncerata Nove, eksperimentalne i improvizirane glazbe_0.5"

Bojan Krhlanko i Grgur Savić večeras sviraju u Dnevnom boravku Rojca

| Autor: Mladen Radić
Bojan Krhlanko i Grgur Savić (Foto: Promo)

Bojan Krhlanko i Grgur Savić (Foto: Promo)


Udruga Rondo Histriae i Soundpainting platforma Pula 2024 u suradnji sa Savezom udruga Rojca predstavljaju događanje iz »Ciklusa koncerata Nove, eksperimentalne i improvizirane glazbe_0.5«. U Dnevnom boravku večeras 21 sat Bojan Krhlanko predstavlja glazbeno-scensku solo izvedbu »Zvuk, prostor i vrijeme u četvrtoj dimenziji« a Grgur Savić predstavlja audiovizualni solo performans »Iskustvo unutarnjih zvučnih vizija i zvuka u prostoru«. Ulaz je besplatan.

Korištenjem vanjskih tehnika sviranja, komplet bubnjeva postaje riznica različitih zvukova koje koristi za postizanje postavljenih ciljeva izvedbe. Budući da je glas jedno od najmoćnijih izražajnih sredstava, umjetnikova »nekontrolirana« upotreba glasa daje autentičnost glazbenoj izvedbi i dodaje dodatni zvučni sloj. Krhlanko se tako na pozornici predstavlja »gol« pred publikom.

- Kako su grafički radovi komponirani s vrlo jasnom zamišljenom zvučno-vizualnom formom, a element ceremonijalnosti inkorporiran je u mojoj glazbi već duže vrijeme, sve pojedinačne kompozicije izvođene su sa različitih polazišta, s ciljem da se označi projekcija i lokalizacija izvora zvuka u fizičkom prostoru. U svim stavcima kontrolu ili izbor glazbene forme prepuštam svojim intuitivnim mislima. Dinamika, boja i kvaliteta zvuka ono su u čemu razmišljam i želim na njih utjecati tokom cijelog izvođenja dok ne dosegnem potpuno medijsko iskustvo. Moja umjetnička praksa odraz je mog osobnog puta na kojem sam bio hrabar da budem vjeran sebi. Nadam se da će moja umjetnost inspirirati i motivirati druge da istražuju svoje osobne putove i pronađu snagu i motivaciju na istom, ističe Savić o svom radu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater