OVOG PETKA

Koncertni punk maraton u Klubu Kotač: Nastupaju One Step Away, Fonjatura i Nea Boi Nula

| Autor: Tea Tidić
One Step Away

One Step Away


Ovog petka u pulskom Klubu Kotač, u sklopu koncertnog ciklusa Live 270*, s početkom u 21 sat održat će se pravi koncertni punk maraton. Nastupaju tri benda - One Step Away, Fonjatura i Nea Boi Nula.

Zagrebačko-koprivnički četveročlani bend One Step Away (OSA) osnovan je 2000. godine, te predstavlja nepokolebljivu snagu punk-rock scene. Svojim energičnim ritmovima, melodičnim gitarskim dionicama te oštrim lirskim potpisom, OSA su stekli veliku popularnost među ljubiteljima alternativnog zvuka.

Njihov prvi album "V šumi drjeva falidu" iz 2005. godine predstavio je sirovi talent benda, kombinirajući energične punk ritmove s dubokim, ponekad kontroverznim tekstovima. Nakon značajne stanke, OSA se vratila u velikom stilu s albumom "Ni grama srama" 2017. godine. Ovaj album donosi zreliji zvuk benda, istovremeno zadržavajući njihovu karakterističnu buntovnost i beskompromisnost.

FonjaturaFonjatura

Najnoviji album benda, "Zzzzzzzzzzz", objavljen 2022. godine, donosi nevjerojatnu količinu energije i strasti, dok istovremeno istražuje nove glazbene horizonte. Jedan od ključnih elemenata koji čini OSA tako prepoznatljivim je kruti vokal Zorana Piberčnika, koji ujedno svira i bas gitaru, a uz njega grupu čine još gitaristi Tomislav Rašidagić i Nino Rašidagić te bubnjar Marko Kuhar.

Nastupit će i na istarskoj sceni dobro znani pulski punk rock sastav Fonjatura. Grupa je osnovana 2013. godine, te je čine Vini na gitari i vokalu, Tin na bubnjevima i Peh na basu i vokalu. Godine 2015. počeli su snimati debitantski album "Schizophrenia Paranoides", koji je objavljen 2020. godine. Nakon odsviranih koncerata po Puli, Rijeci, Zaboku, Ljubljani, Šibeniku, Sisku, Pazinu i drugdje, krenuli su s radom na novom albumu "Lokacija Utopije", koji će biti objavljen ove godine.

Nea Boi Nula (Snimio Slobodan Cvjetković)Nea Boi Nula (Snimio Slobodan Cvjetković)

Mariborski sastav Nea Boi Nula čine gitarist Said, basist Bojan i bubnjar Andrej, a članovi ove grupe svirali su u mnogim bendovima te su jedno vrijeme bili zajedno i u legendarnoj grupi CZD (Centar za dehumanizaciju). Godine 2016. odlučili su se vratiti svojim korijenima. Čulo se i ono što su kroz godine saznali, upoznali i proživjeli. "Stoga sada svjedočimo tome s instrumentima i tekstovima." Ove godine objavili su albume "Zagrebačkih 6" i "Kaj si nor", snimljeni u Zagrebu i Beogradu. Prethodno su snimili albume "Ovakvi kao mi", "Uoči pobjede" i "No reality".

Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti na stranici Kluba Kotač.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini