DO 26. SRPNJA

PULSKI FILMSKI FESTIVAL RASPISAO POZIV: Prijavite kandidate za nagradu "Marijan Rotar"

| Autor: Zoran ANGELESKI
Marijan Rotar, osnivač filmskog festivala u Puli

Marijan Rotar, osnivač filmskog festivala u Puli


Postupak za predlaganje kandidata za dodjelu nagrade Marijan Rotar na predstojećem 67. Pulskom filmskom festivalu koji će se održati od 18. do 26. srpnja jučer je, sukladno statutu, pokrenula javna ustanova Pula Film Festival.

Ova se nagrada dodjeljuje pravnim ili fizičkim osobama koji su podjednako svojim idejama i djelima spojili Pulu i film i na taj način doprinijeli razvitku Festivala i raspoznavanju Pule kao filmskoga grada.

Nagrada nosi ime osnivača festivala Marijana Rotara (Trbovlje, 1927 - Pula, 2003.) koji je kao ravnatelj pulskog Kinematografskog poduzeća, uz potporu tadašnjega Udruženja kinematografa Hrvatske i Jadran filma, pokrenuo 1954. godine Reviju domaćih filmova u Areni odnosno 1. Pulski filmski festival. Ovoj godišnjoj filmskoj manifestaciji profesionalnih jugoslavenskih filmova prethodila je Revija stranih filmova u Areni koja je pod Rotarovom organizacijom održana u kolovozu 1953. godine. Iako nikad nije postao direktor festivala, Marijan Rotar djelovao je u upravnom odboru festivala tijekom njegovih početnih godina.

Kandidature za ovu nagradu se podnose u pisanom obliku s podacima o podnositelju i obrazloženju prijedloga kandidature. Prijedlozi se dostavljaju do 28. svibnja 2020. godine na adresu: Pula Film Festival, Uspon na Kaštel 2, 52 100 Pula s naznakom 'ne otvaraj'.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater