tjedan 8. - 14. veljače

"Hotel Pula" i ekipa filma dolaze u Kino Valli, na programu i suvremeni klasici Lanthimosa i Coppole

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Snimio: Duško Marušić Čiči/Glas Istre)

Ilustracija (Snimio: Duško Marušić Čiči/Glas Istre)


U tjednu od 8. do 14. veljače Kino Valli u bogatom programu donosi dva hrvatska filma - "Hotel Pula" redatelja Andreja Korovljeva te novi film Igora Mirkovića "Slatka Simona".

Na redovnom programu novi su naslovi - teen komedija "Opasne djevojke", romantična drama "Prošli životi" i "Škola čarobnih životinja 2", a neizostavni su već uigrani programi "Razigrano kino", "Doku dan" i "Filmovi za sva vremena" koji za Valentinovo donosi suvremeni klasik Sofije Coppole "Izgubljeni u prijevodu".

Posebna projekcija filma Andreja Korovljeva "Hotel Pula" održat će se u četvrtak, 8. veljače u 20 sati, a pred svoje sugrađane dolaze i redatelj te producentica filma Dijana Cetina Mlađenović. "Hotel Pula" premijerno je prikazana na otvorenju 70. Pulskog filmskog festivala, a u Valli dolazi radi velikog interesa publike.

Nakon 20 godina otkako su "Opasne djevojke" zaludile svijet i bile među najgledanijim filmovima, nova verzija te teen komedije scenaristice Tine Fey stiže na velika platna. Nova učenica Cady Heron (Angourie Rice) priključuje se grupi popularnih djevojaka koje svi nazivaju plastike. Predvodnica grupe je kraljica škole Regina George (Reneé Rapp), a s njom se druže njene sljedbenice Gretchen (Bebe Wood) i Karen (Avantika). 

"Prošli životi" romantična je drama i prvijenac kanadsko-korejske autorice Celine Song koji oduševljava publiku i kritiku od premijere na Sundanceu, a najbolji je film godine prema izboru Nacionalnog udruženja američkih kritičara te ima 2 nominacije za nagradu Oscar.

U kina dolazi novi film redatelja Igora Mirkovića, triler "Slatka Simona"nastalo u produkciji Ivana Maloče, a glavne uloge igraju Maja Jurić, Tina Keserović, Toma Medvešek i Jerko Marčić. Zeleni radi u opskurnoj firmi za seks-chat u Zagrebu i zavodi muškarce na internetu pod lažnim identitetom zavodljive slatke Simone. 

Obiteljski hit "Škola čarobnih životinja" dobio je svoj nastavak nastavak koji donosi još više avanture i još više čarobnih životinja. Prikazuje se u sinkroniziranoj verziji, a govori o Idi i Benniju koji pohađaju školu Winterstein i moraju se udružiti sa svojim čarobnim životinjskim prijateljima kako bi riješili zagonetku tajanstvenih rupa koje se pojavljuju na školskom imanju.

"Izgubljeni u prijevodu" redateljice Sofije Coppole moćna je priča o snazi ljubavi i prijateljstva, a prikazuje se 14. veljače u 19 sati. Priča je to o dvije osobe koje su izgubljene u svojim životima i misle kako više ništa ne može ispraviti stvar na bolje.

Program "Razigrano kino" predstavlja suvremene klasike europske kinematografije, a 9. veljače u 18:30 prikazuje se "Jastog" priznatog grčkog redatelja Yorgosa Lanthimosa čija "Uboga stvorenja" još igraju u kinima. Uvodnu riječ prije filma imat će Marko Rojnić. "Jastog" je ljubavna priča radnjom smještena u blisku budućnost gdje prema zakonu Grada svi samci bivaju uhićeni i smješteni u Hotel.

Aktualni kandidat za Oscara u pet kategorija - za najbolji film, režiju, originalni scenarij, montažu i Sandru Hüller u glavnoj ulozi, vraća se na veliko platno Kina Valli 11. veljače u 18 sati. "Anatomija pada" redateljice Justine Triet sudska je drama s elementima psihološkog trilera a donosi priču o njemačkoj spisateljici Sandri koja živi povučenim životom s mužem Samuelom i sinom Danielom u francuskim Alpama.

Dokumentarni film redatelja Vlada Petrija "Između revolucija" bit će prikazan 13. veljače u 19:10 sati, a donosi priču Zahre i Marije koje su se upoznale na sveučilištu u Bukureštu 1970-ih. Kada nada u političke promjene odvede Zahru kući u Iran, prisiljene su se razdvojiti.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater