urbana oaza

Transformirajte svoj balkon s biljkama koje ne zahtijevaju mnogo održavanja

| Autor: Novi list
Ilustracija (Pexels)

Ilustracija (Pexels)


Visokom stanu s balkonom obično je najveća prednost zadivljujući pogled, a ono što posebno volimo je napraviti urbanu oazu prepunu biljaka zbog koji će prostor djelovati smirujuće, estetski ugodno i opuštajuće.

Koje biljke iskoristiti za stvaranje džungle usred asfalta, provjerite u nastavku.

Lavanda

Lavanda je popularna biljka koja dobro uspijeva na balkonima. Ova aromatična biljka poznata je po svom nevjerojatnom mirisu koji stvara umirujući ambijent, a dostupna je u raznim nijansama koje uključuju bijelu i ljubičastu.

Biljku možete dodati na svoj visoki balkon za ugodnu aromu i lijepo cvjetanje, ali se pobrinite da ju postavite u dobro drenirano tlo.

Ruža

Ruža je jedno od najljepših cvjetova koje može dobro uspijevati na balkonu. Međutim, mit je da je uzgoj ruža na balkonu izazovan. Odaberite minijaturnu sortu ruža i posadite je u lonac pa joj osigurajte najmanje šest sati sunčeve svjetlosti za najbolje cvjetanje.

Začinsko bilje

Začinsko bilje poput ružmarina, bosiljka i majčine dušice može dobro uspijevati na visokim balkonima. S vremenom ih možete i koristiti za začine u jelima, ali za najbolji rast im osigurajte punu sunčevu svjetlost.

Begonija

Begonije su jedno od elegantnih cvjetova koje možete dodati na svoje balkone, a njihovo lijepo lišće i raznobojni cvjetovi čine ih predivnim estetskim dodatkom. Biljke preferiraju veću vlažnost i sjenu uz stalnu opskrbu vodom.

Mandevila

Ako želite obložiti zidove ili ogradu balkona, možete ovu predivnu puzavicu. Mandevila jedna je od impresivnih biljaka koje se lako održavaju, otporne su na vrućinu i cvatu tijekom ljeta.

Pampas trava

Pampas trava je nevjerojatno lijepa ukrasna trava savršena za visoke balkone koja traži jako malo njege. Daje visoke izdanke pernatih paperjastih cvjetova u nijansama breskve, kremastoj, mliječno bijeloj, žutoj, srebrnoj i nježno ružičastoj. Možete ih postaviti na povišene žardinjere duž cijelog balkona, savjetuje Herzindagi.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater