pripazite

Kako čistite svoj laminat? Postoji velika šansa da radite jednu veliku pogrešku!

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)


Laminatni podovi, osim što estetski lijepo izgledaju, jednostavno se postavljaju, preko svoje površine imaju zaštitni sloj te su puno jeftiniji od onih drvenih. Direktorica laboratorija koji je zadužen za čišćenje u Good Housekeeping Institutu Carolyn Forte otkrila je kako pravilno održavati laminatne podove, piše Good Housekeeping. 

Prije svega, podove treba dobro usisati kako bi se uklonila nečistoća iz pukotina. "Isključite rotirajuću četku kako njezine čekinje ne bi izgrebale vaše podove i raspršile prljavštinu", savjetovala je Carolyn.

Otprilike jednom mjesečno sve površine prijeđite krpom natopljenom sredstvom za temeljito dubinsko čišćenje laminata. Prostorije poput kuhinje ili hodnika očistite i češće jer se brzo isprljaju. Nabavite krpu od mikrofibre koja se može prati ili onu s jastučićima za jednokratnu upotrebu. Lagano prskajte sredstvo za čišćenje laminata kako ne biste previše namočili pod te zatim sve obrišite krpom.

Kako biste spriječili oštećenje podova, nemojte ih laštiti ili prekrivati voskom. Također, nemojte koristiti abrazivna sredstva i prašak za čišćenje te čeličnu vunu. Oni mogu napraviti ogrebotine na podu te oštetiti njegov zaštitni površinski sloj.

"Najbolje je ne koristiti parne čistače. Oni mogu napraviti toliku štetu da vam proizvođač neće priznati garanciju koju vam je dao na laminat. Na to vas moraju upozoriti i proizvođači podova", rekla je Forte.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of