NA SLOBODI BI MOGAO PONOVNO POČINITI KAZNENO DJELO

Kanfanarcu kod kojeg je zaplijenjen arsenal oružja određen pritvor


Zbog opasnosti da bi na slobodi mogao ponovno počiniti kazneno djelo, 54-godišnjaku s područja Kanfanara kod kojeg je rovinjska policija prošlog tjedna našla arsenal oružja, steljiva i eksplozivnih sredstava, muškarac je zadržan u istražnom pritvoru. Osumnjičen je za počinjenje kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te poticanje na počinjenje kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, a u ruke istražitelja pao je u sklopu istrage podmetnutog požara automobila u Rovinju 24. veljače.

Utvrđeno je da je muškarac, koji od ranije ima policijski dosje zbog kaznenih djela s elementima nasilja, potaknuo 32-godišnjaka s područja Buja da zapalio automobil u vlasništvu 31-godišnjeg Rovinježa. Zbog osnovane sumnje da bi mogao posjedovati oružje i eksploziv, policija je na temelju sudskog naloga pretražila dom 54-godišnjaka te pronašla zavidnu količinu oružja, streljiva i eksploziva, i to: 20 ručnih bombi, upaljač ručne bombe s detonatorom i metalno tijelo ručne bombe s eksplozivnim metkom, MGV 176 strojnicu, spremnik, prigušivač za strojnicu, dvije bajunete, četiri elektronske sklopke s tajmerom, dva okvira i čistilicu za pištolj, vježbovni satni upaljač, dvije detonatorske kapisle, dva sporogoreća štapina, oko sedam kilograma vojnog i gospodarskog eksploziva te 489 komada raznog streljiva.

Tridesetdvogodišnjak od kojega je 54-godišnjak naručio da 31-godišnjaku zapali automobil, kratko je zadržan samo u policijskom pritvoru te je nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja, uz mjere opreza koje su mu izrečene, pušten da se u daljnjem tijeku postupka brani sa slobode. (M. VUKŠIĆ)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum