OVO SE NE BI SMJELO DOGAĐATI

HOROR: U centru Rijeke pas bez povodca usmrtio drugog psa i ugrizao njegovu vlasnicu. VLASNIKU SLIJEDI KAZNENI PROGON

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Riječka policija pronašla je i kazneno prijavila odgovornog za mučni napad psa u strogom centru Rijeke, a koji se dogodio u subotu, 19. ožujka.

Kako je priopćeno iz PU primorsko-goranske, dovršenim kriminalističkim istraživanjem koje su proveli policijski službenici Prve policijske postaje Rijeka nad 38-godišnjim hrvatskim državljaninom utvrđeno je počinjenje kaznenog djela, kao i prekršaja (držanje životinja bez nadzora ili zlostavljanje ili loše postupanje sa životinjama) iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

- Naime, oko 23.10 sati, 38-godišnjak je neoprezno šetao psa (bez brnjice) u središnjem dijelu Rijeke gdje je u jednom trenutku taj pas napao i usmrtio drugog psa oštećene 51-godišnje hrvatske državljanke. Osumnjičenik se udaljio s mjesta događaja bez da je isti prijavio policiji, a uz to je oštećenoj 51-godišnjakinji dao lažne podatke o svom identitetu. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela oštećenje tuđe stvari, osumnjičeni 38-godišnjak kazneno je prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu, stoji u policijskom priopćenju.

Nakon napada koji se dogodio tridesetak metara od ulaza u riječko kazalište s jedne te riječke tržnice s druge strane, a svega deset metara od njezina kućnog praga, vlasnica ubijenog psa kazala nam je kako je njezin psić bio tako izgrižen da je za svega par minuta uginuo.

- Pas je bio bez povodca. Zgrabio je mog Furbija i nije ga puštao. Ugrizao me dok sam pokušavala spasiti psa, dok sam ih pokušavala razdvojiti. Na rukama mi je umro u roku od dvije minute. Taj pas stalno šeta bez povodca i već je napadao druge pse, izjavila nam je tada.

Iz PU primorsko-goranske upozoravaju građane da, kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom. Vlasnici su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja te poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje.

Dakle, osobito je potrebno da vlasnici kućnih ljubimaca (pasa) prilikom njihove šetnje, zbog ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude koriste povodac i brnjicu za psa.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of