DOLAZE NATJECATELJI IZ DESETAK ZEMALJA

Rovinj domaćih Europskog Vespa prvenstva u preciznoj vožnji

| Autor: Tea Tidić
(Foto: Vespa klub Hrvatska)

(Foto: Vespa klub Hrvatska)


Rovinj će ovog vikenda, 7. i 8. listopada, ugostiti Europsko Vespa prvenstvo u preciznoj vožnji 2023. Organizatori natjecanja su Vespa klub Hrvatska i Vespa klub Rovinj uz podršku Vespa club Europa, sponzorstvo Turističke zajednice Istarske županije, te pod pokroviteljstvom Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Zanimljivo jest da je ovo prvo europsko prvenstvo vespista koje se održava izvan Italije od 1954. godine.

(Foto: Vespa klub Hrvatska)(Foto: Vespa klub Hrvatska)

Kako saznajemo od Rafaela Čuljaka, predsjednika Vespa kluba Hrvatska, ovog vikenda u Rovinju se očekuje oko 150 natjecatelja iz Hrvatske, Italije, Austrije, Njemačke, Francuske, Belgije, Slovenije, Srbije, Mađarske, Bugarske… Oni će voziti dvije dionice u ukupnoj dužini od 230 kilometara.

U subotu, 7. listopada, prvi vremenski ispit starta u Rovinju od 9 sati, a natjecateljska dionica duga 170 kilometara vodi od Rovinja, preko Poreča, Višnjana, Sv. Petra u Šumi, Svetvinčenta, Pule i Fažane pa sve do Rovinja i dolaska na startno/ciljnu poziciju (ulica Braće Brajković 1) nadomak središta grada.

(Foto: Vespa klub Hrvatska)(Foto: Vespa klub Hrvatska)

Nakon što odvoze dionice, natjecatelji će svoje umijeće vožnje i upravljanja Vespama pokazati i na dvjema vremensko-mjernim stazama u Rovinju, što je iznimno atraktivno i za natjecatelje i za gledatelje.

U nedjelju, 8. listopada, pred natjecateljima je druga, završna dionica i to u dužini od 60 kilometara od Rovinja preko Bala i Svetvinčenta, do Žminja uz povratak u Rovinj preko Kanfanara i Rovinjskog Sela. Natjecatelji će i u nedjelju u samoj završnici Europskog prvenstva u Vespa rallyju znanje i umijeće pokazati na završnoj natjecanju u vožnji vremensko-mjernom stazom.

Na samom natjecanju sudjelovat će i brojni rijetki modeli, uvijek mlade i neodoljivo zavodljive Vespe.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum