U srijedu

U organizaciji Atletski savez Istre održava se atletsko natjecanje na stadionu Uljanika

| Autor: Glas Istre
(Foto Erste Plava liga)

(Foto Erste Plava liga)


Na stadionu Uljanika i na Kantridi školarci iz Istre i Kvarnera imat će u srijedu i četvrtak prigodu natjecati se protiv svojih vršnjaka i plasirati se u finale lige u Zagrebu. Natjecanje u Puli počinje u srijedu u 15 sati na stadionu Uljanika.

gdfhbf

Kvalifikacijska natjecanja Erste Plave lige ovaj se tjedan nastavljaju u Puli i Rijeci, gdje će se školarci iz Istre i Kvarnera natjecati u utrkama na 60, 300 i 600 metara, skoku u dalj te bacanju kugle i vortexa. Po dvoje prvoplasiranih u svakoj disciplini izborit će nastup u finalu.

U srijedu će školarci imati priliku za to na legendarnom stadionu Uljanika u Puli, a dodatan motiv može im biti i to što su na tom stadionu proteklih desetljeća nastupale brojne velike zvijezde svjetske atletike. Organizator natjecanja je Atletski savez Istre.

gdfhbf

Dan kasnije, u četvrtak, će učenice i učenici 1. do 6. razreda u organizaciji atletskog kluba Kvarner trčati, skakati i bacati na jedinstvenoj sportskoj pozornici stadiona na Kantridi. U Rijeci se i ove godine očekuje velik broj natjecatelja, ali i zainteresiranih roditelja, trenera te profesora tjelesne i zdravstvene kulture.

Finale Erste Plave lige 2022 održat će se 11. rujna u Zagrebu, u sklopu 72. Memorijala Borisa Hanžekovića.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter









Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater